Lag och evangelium

Lag och evangelium

Eftersom Maggan rest till Lima ett par dagar har jag försökt göra åtminstone hälften av vad hon gör varje dag här hemma. Men hur som helst bestämde jag att Lovisa skulle komma lite senare än vanligt till skolan igår, eftersom det skulle vara maskerad i lillasyster Esters klass och därför skulle Ester börja först klockan nio. Lovisa gillade inte detta.

Hon satt bekymrad vid frukostbordet. Jag frågade lite försiktigt om hur många gånger hon kom för sent under förra läsåret. ”En gång” svarade hon bistert. Jag sa att det kanske inte var så farligt om det blev en gång i år också, men hon såg genast en negativ trend eftersom det nu blir en gång på bara ett halv läsår. Pliktkänsla!

I taxi på väg till skolan frågade Lovisa: ”Tror du jag får komma in fast jag är sen?” ”Självklart”, svarade jag, ”vi har dessutom sagt till i förväg om den sena ankomsten.” Med det blev Lovisa nästan nöjd, och hoppades glad ur taxin vid skolan.

MEN dörrvakten kunde förstås inte låta bli att kommentera den sena ankomsten med allvar i Bilen på bilden har ingenting att görarösten – varpå Lovisa sprang gråtande in till sitt klassrum.

Min gode kollega Mattias kommeterade när han hörde det, att den dörrvakten borde få ett exemplar av C F W Walthers klassiska bok om lag och evangelium. Det var bra sagt!

Den som är väl medveten om sin brist, som känner och kämpar med sin skuld, behöver inte mer lag – utan evangelium!

/Erik

1 reaktion till “Lag och evangelium”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved