Lång dag i Lund – uppdaterad

Lång dag i Lund – uppdaterad

I början av veckan insåg jag att hela torsdagen skulle jag tillbringa i Lund och att Skånetrafiken inte riktigt skulle räcka till för att få mig hem på kvällen. Jag la ut en fråga på Facebook om någon i Örkelljungatrakten kunde låna ut en bil. Två svar inom ett par timmar! Ett av dem nappade jag på och när jag i morse kom till ägaren kvart i åtta hade han redan varit ute och startat bilen för att den skulle vara varm. Vilken omtanke!

Första ärendet i Lund var ett besök hos notarius publicus. Jag har lagt mycket tid de sista dagarna på att få i ordning några papper som ska till Peru och förhoppningsvis öppna vägen för några av våra utsända till ett permanent visum. Usch vad jag tycker den typen av myndighetskontakter är jobbiga. Men jag fick i all fall lämnat in dokumentet.

Sedan var det dags för ett medarbetarsamtal. Isak Engström har nu jobbat drygt ett halvår som informatör i ELM. En härlig medarbetare och vi hade ett gott samtal i en soffa i Kristna Föreningens Filippis lokaler i centrala Lund.

På lunchen blev det ett besök på Teologens bibliotek. Det ska visst flyttas så man säljer ut en del utgallrade böcker. Jag köpte en om kristologi ur afrikanskt perspektiv och en om att skriva vetenskapliga texter. Ibland drömmer jag om vidare studier, men om jag inte kan skriva vetenskapligt så hoppas jag i alla fall kunna skriva skapligt. Lite mat, och sedan tillbaka till notarien.

Dokumenten var färdiga. Jag tackade, bockade och betalade. Där var det inget ideellt arbete precis.

På väg tillbaka till Filippi satt jag en stund i solen på en bänk vid domkyrkan. Mitt framför mig stod dock Henrik Schartaus staty. Den mannen blev till stor välsignelse. Läs mer om honom i Till Liv. Men knappast genom att sitta i solen och drömma, så jag reste mig och gick vidare.

När jag kom tillbaka till Filippi satte jag mig i biblioteket där för att läsa in mig inför ett telefonmöte med Till Liv i eftermiddag. Men jag blev så kaffesugen att jag gick ner en trappa. Och plötsligt befann jag mig i ett spännande samtal med tre av ELUs ungdomsledare. De satt och förberedde undervisning om den helige Ande inför en Ungdomsalpha-träff de skulle ha. Vad får vi i dopet? Kan det gå förlorat? Vad är det att bli påverkad respektive fylld av Anden? Åh, vad jag hoppas att de kan få dela tankarna med ungdomarna som kommer till Alpha, så att fler kan få dras in i Andens kraftfält och få möte Herren Jesus.

Sedan några år är jag medlem av Till Livs redaktionsråd. Det är ingen enkel uppgift att göra en tidning, och det är mycket arbete bakom varje nummer. I början av varje månad brukar vi ha ett telefonmöte där vi diskuterar inkomna artiklar med mera. Det blev lite ombytta roller denna gång, eftersom jag befann mig i Lund där redaktören Eva Andersson normalt finns, och hon i sin tur var på Strandhem i Örkelljunga. I april kommer det finnas artiklar av Berth Löndahl, Daniel Ringdahl, Mikael Björkman med flera. Vi ägnade också en del av sammanträdet åt reaktioner som inkommit på de senaste numren. Det är väldigt viktigt för redaktionen med respons – både positiv och negativ – det är så vi kan göra en bättre tidning.

Min lundadag avslutades sedan med ett sammanträde med IVS-gruppen (Identitet – Vision – Strategi). Det är en grupp som på ELMs styrelses uppdrag arbetat några år med just identitet och vision (strategi har vi inte kommit till ännu). Ett utkast till identitetsdokument gick på en stor remissrunda 2011 och fanns också med i jubileumsboken I Jesu spår. Nu har vi samlat alla svar, omarbetat dokumentet och snart kan styrelsen presentera den slutliga versionen. När det gäller vision har också det arbetet varit igång ett tag och på förra årets årsmöte hade vi ett gott samtal och arbete i mindre grupper omkring tankar som har med visionen att göra. Det är väldigt spännande och vi hoppas att vi även i år på årsmötet får jobba med visionen för ELM framöver.

Sammanträdet var gott, men drog ut lite på tiden så klockan hade passerat 22 när jag satte mig i bilen och körde hemåt.

/ErikJA

6 reaktioner till “Lång dag i Lund – uppdaterad”

  1. Hej Erik!
    Börja inte skriva vetenskapligt – inte ens om du börjar studera .
    Jag uppskattar mycket ditt sätt att skriva ”skapligt”
    Guds kraft och välsignelse!
    Irene

  2. Hej Erik ! Tack för senast. Ber att det som ELU-arna ville förmedla ska komma över dej. Fyllas av Anden, ledas av Anden och få den helige Andens kraft.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved