Lärarkonferens

Lärarkonferens

Idag har jag fått vara med om mitt första formella lärarsammanträde vid TTC i Matongo. Lärarkandidaterna är tillbaka från sitt korta mitterminslov och undervisningen ska kunna komma igåmg igen på allvar nu på måndag. Studenterna utbildas till primärskolelärare (klass 1 -8) och för tillfället deltar 230 ungdomar i denna tvååriga utbildning som följer den kenyanska statens läroplan.

Copy of IMG_6231

Kollegiet består förutom rektor och vice rektor av 12 lärare, de flesta i 30-40-årsåldern. Jag tycker att jag redan fått bra kontakt med de flesta eftersom jag varje dag dricker förmiddagste och äter lunch tillsammans med dem. Förutom det har jag lyssnat på några av lärarnas lektioner och varit med på övningslektioneri tre olika praktikskolor på gångavstånd från Matongo.

IMG_6232-1

Det som överskuggar allt på TTC just nu och som också präglade dagens sammanträde är det som ska hända här om en vecka. Då ska det nämligen bli Graduation Ceremony (examensfirande) för det femtiotal lärarstudenter som klarade sina examina i fjol och som nu alltså ska få sina formella bevis på bedriften tillsammans med ett antal studenter från det teologiska seminariet MLTC.

IMG_6237

De båda institutionerna hänger ihop eftersom de har samma sponsor och går båda under beteckningen Neema Lutheran College.

Copy of IMG_6226

Syliphanus Nyariki som många i Sverige känner sedan han tillsammans med missionär Gunhild Andersson jobbade med litteraturproduktion på Ogangostationen, tillhör sedan 2004 lärarstaben på TTC där han undervisar i IT.

Per-Martin Hjort

1 reaktion till “Lärarkonferens”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved