Las Brisas i mitt hjärta! Åtta månader här känns riktigt bra! :)

Las Brisas i mitt hjärta! Åtta månader här känns riktigt bra! :)

2015-10-24 13.13.27
Bilden är tagen från min dörröppningen. Där utifrån går det hela tiden kollektivtrafik i form av personbilar även taxi hela tiden, så det är lätt att ta sig in till Chiclayo.

Las Brisas är området jag bor i och där min församling ligger. Jag försöker gå till kyrkan på nästan alla aktiviteter de har för att öva spanska, lära känna människorna och för att jag trivs där. Det innebär bibelstudium på onsdagar, kvinnogrupp på fredagar, ungdomsgrupp varannan lördag och Gudstjänst på söndag.

Jag har blivit så väl mottagen. Ett av de bästa exemplen på det var när jag blev medbjuden till havet eftersom en tjej i ungdomsgruppen fyllde 24. De inkluderade mig i samtalen hela tiden och förklarade ord, vilket måste ha krävt en hel del tålamod från deras sida.

2015-10-23 14.31.57
Den fina lägenheten 🙂

Det känns superlyxigt att ha en tvåa helt för mig själv! Jag har dessutom fått välja ut det mesta av inredningen, för att känna mig ännu mer som hemma ska jag köpa gardiner och tavlor också. Det har varit rätt så mycket att göra med grovstädning, hopskruvning av möbler och diverse köp. Jättetrevligt verkligen, men mitt i det var det ett bibelord som blev extra verkligt för mig.  Det var liknelsen om såningsmannen. Han gick ut för att så och en del föll på vägen, en del på stenarna, en del bland tistlarna som växte upp och kvävde säden och en del hamnade i god jord. Såhär förklarade Jesus tistlarna:

Det som såddes bland tistlar är den som hör ordet, men världsliga bekymmer och bedräglig rikedom kväver ordet så att det blir utan frukt. Men det som såddes i god jord är den som hör ordet och förstår och bär frukt, hundrafalt och sextiofalt och trettiofalt. Matt 13:22-23

När allt snurrar på och allt känns spännande och bra glömmer jag så lätt att ta mig tid till att läsa bibeln och be, alltså få kvalitetstid med Gud. Han som är källan till allt bra och gott!

2015-10-24 13.08.46
Jag tillsammans med min världsliga vattenkokare, bibeln och Rafikitröjan som skymtar fram.

/Hälsninger från Ida G, Peru

2 reaktioner till “Las Brisas i mitt hjärta! Åtta månader här känns riktigt bra! :)”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved