Ledarskap

Nästa vecka ska jag hålla ett föredrag om ledarskap. Och idag var det dags för förberedelser. I förmiddags gick det ganska trögt – och jag tvingades ta till ett gammalt beprövat knep som jag använde under min studietid, och ibland under min tid i Chiclayo: Ta med ett par, tre böcker, penna och papper och åk till McDonald’s (i Peru fick det bli något café i ”brist” på McD). Det fungerade denna gången med!

Tankarna sattes igång av Bibeln, Magnus Malm och en amerikansk bok om ledarskap som i första kapitlet säger: ”Ledarskap är som att gå omkring med en stor måltavla på bröstet under jaktsäsong.” Jag körde tillbaka till mitt arbetsrum och under ett par timmar fick jag pusselbitarna till föredraget att falla hyfsat på plats.

Men det där med ledarskap… Det väcker ganska många känslor, tankar, minnen i mig. Med tacksamhet tänker jag på goda ledare jag haft. Med smärta tänker jag på misstag jag gjort. Med en blandning av känslor – oro och förväntan – blickar jag framåt. Det är inte så lätt att vara ledare.

Men huvudorden finns där: Kärlek och tjänande! Utan dem, inget gott ledarskap.

/ErikJA

2 reaktioner till “Ledarskap”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved