Leverera eller fundera

Leverera eller fundera

Jag har inte ens en lista på allt det jag borde göra. Istället omges datorns tangentbord av ett virrvarr av lösa lappar, böcker och almanacksblad. På en skrikigt gul post-it-lapp står namnet på några blivande predikanter, bredvid står en bok som skulle recenseras, tio årgångar av BV:s årsberättelse har inte hittat tillbaka till bokhyllan…

Allt det där ska jag ta itu med. Kanske ska jag till och med skriva den där att-göra-listan så ingenting glöms bort. Men just nu behöver jag också en del tid – också arbetstid – som inte går ut på att leverera, utan på att fundera. På knappt tre månader har jag hunnit träffa många fantastiska människor från Umeå i norr till Lund i söder. Det finns så många tankar om vad ELM är, gör, bör och så vidare. Mycket är spännande, annat närmast tragiskt. Jag behöver smälta.

Det som gör mej allra mest glad är när det ringer en människa som undrar hur han ska nå sina grannar med evangeliet. Eller när jag hör att någon längtar efter att starta en ny kristen gemenskap, inte för att man inte trivs i sin nuvarande, utan just därför!

Hur tar vi vara på sådana tankar och längtor? Vad kan ELM bidra med?

/Erik

1 reaktion till “Leverera eller fundera”

  1. Nu är jag inte ELM-are. Men vilken skön bloggpassning, Erik! Jag tycker nog att är läge för andra än just mej att ta emot den och returnera lite tankar kring ELM:s uppgift. Själv tycker jag nog att ELM har en bi-uppgift att sporra EFS till större självständighet gentemot statskyrkan. Men huvuduppgiften kan ju aldrig bli något sånt, den måste handla om att på nytt och på nytt kommunicera evangeliet till både sekulariserade och ”infödda”, trötthörda människor. Allt gott i arbetet, Erik; det är jätteroligt att ELM hade förtroende för dej, men hoppas att förväntningarna riktar sej mer till Herren!

    Lite reklam: http://www.missionspsalmboken.blogspot.com
    http://www.missionsmusik.blogspot.com
    http://www.barnpsalmboken.blogspot.com

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved