Livet i Kenya

Livet i Kenya

Hej! Det var ett tag sen nu och min älskade moder sa till mig att hon saknade våra blogginlägg, det fick fart på mig så nu har jag satt mig ner för att ge er en liten update. Dagarna i kenya går fort nu för mig och Amanda. Sådant som innan tog kraft och var nytt har nu börjat bli vanligt. Att dela vardagen med pojkarna på Bethesda och att bara få vara med dem är en stor glädje för mig, det är oerhört välsignat och det känns som om att de har gett mig mer än vad jag har gett dem. De känns alla som mina bröder nu och jag har ännu en gång fått möta tanken av att lämna människor som jag älskar i ovisshet om jag någonsin kommer få träffa dem igen. Känslan plågar mig redan. Ännu en gång får jag uppleva känslan av att verkligen vilja åka hem men att verkligen vilja stanna. Men jag tackar Gud, jag hade inte velat ha det på något annat sätt. Jag vill inte ta tillbaka en enda kram, ett enda leende, en enda dag med dessa fantastiska barn.

Situationen har ändrats en aning för mig och Amanda här i Kenya de senaste dagarna. I torsdags kom nämligen Strandhems bibelskola till Kenya och vi  åkte till Nairobi för att välkomna dem. Dagarna därefter har rullat på i missionsresa-tempo.  Att få prata med svenskar, träffa goda vänner och bara få vara svensk har fått uppmuntra och gjort mig så glad! Amanda och jag agerar båda hjälpledare och ska vara med hela bibelskolans resa för att hjälpa till, stötta och vara en brygga mellan kenyanerna och bibelskolan. Det är otroligt hur vi har vant oss vid en kultur redan efter 2 månader. Att få höra elevernas reflektioner och tankar (som även vi hade i början) får en att inse hur pass mycket man faktiskt har vant sig vid en del saker och vilka framsteg man gjort med språket. Det är häftigt att få uppleva Kenya också genom dem och det är ett privilegium för oss att få åka med och se mer av Kenya.

Vi kommer alltså vara borta från Bethesda i 2 veckor nu. Att säga det till pojkarna rev i mig för jag vet att jag inte har mycket tid kvar i Kenya efter att bibelskolan åkt hem till Sverige. En del av mig vill. bara. vara. hos. dem. nu denna sista tiden. En del av mig tycker det är en fantastiskt möjlighet att få vara hjälpreseledare.

Det får nog vara allt för mig idag. Tack för alla böner och för alla uppmuntrande ord!
Malin Månsson, Volontär Kenya

(Bilderna nedan är inte direkt kopplade till inlägget men de låg närmast till hands. De är de finaste små ungarna från slummen,. Tjejen på bilden längst  ner heter Maximilah och hon och jag brukar bara sitta och titta på varandra och göra miner tills vi båda kiknar av skratt. Bilden till höger är på Awitch, han kan få vem som helst att le med sitt skratt. Han är även en riktig klätterapa och skulle helst av allt sitta på mina axlar alltid.)

DSC_0985DSC_1005DSC_0982

4 reaktioner till “Livet i Kenya”

 1. Fint med uppdatering! Härligt att ni har det så bra och att ni får vara med och se andra upptäcka landet också, det är en härlig grej! 🙂
  Ber för er och blir glad av alla uppdateringar och bilder och bevis på att ni har det bra ♡
  KRAM Benne

 2. Fint att ni är med på Bibelskolans resa. Tror ni är viktiga i det sammanhanget (också). Ta hand om dig, er och dem, Malin! Njut av varenda dag Gud ger dig – vad än den har med sig. Ber för er! Kram Benedikte (en annan än ovanstående namne…)

 3. Njut nu av att var de som känner till och kan rutiner och annat som bibelskolans elever upplever som nytt och främmande.
  Bra att ni är där och deltager i deras program.
  Herren med er!

  Gunnel

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved