Lo dijo. Lo hizo.

Lo dijo. Lo hizo.

Ursäkta spanskan i rubriken. Det är en politisk slogan som betyder ”Han sa det. Han gjorde det.

Det är borgmästaren här i Chiclayo – han heter Beto Torres – som sista tiden satt i gång en hel massa projekt: vägbyggen, förbättringar av vägar, renovering av skolor, inköp av ambulanser och sopbilar. Den synbara anledningen verkar vara att han för ett halvår sedan började få mycket kritik för att ingenting hänt under hans första år vid makten. Man började samla in namnunderskrifter för att han skulle tvingas avgå. Och plötsligt sätter all kommunal verksamhet full fart.

Nu börjar en del av projkten bli klara. Det är då borgmästarens nya slogan börjar synas på många platser i staden. Han sade det. Han gjorde det. Man målar den på husväggar, trycker den på affischer.

På bilderna ses en ny bred och fin fyrfilig väg som byggts istället för den håliga asfaltsremsa som fanns där förut. Borgmästare Torres konstaterar: Han sa det. Han gjorde det. Den är knappast en slump att den nya vägen öppnades samma dag som en politiskt toppmöte om småföretagande öppnades i Chiclayo i helgen…

När jag satt i förmiddags och drack kaffe funderade jag kring den där parollen, Han sa det. Han gjorde det. Jag tror jag ska ha den som rubrik för min predikan på söndag. Men det ska inte handla om borgmästaren. Nej, predikan ska handla om den levande Guden.

Gud som med sitt ord skapade världen och människorna. Han sa det. Han gjorde det.

Gud dog och uppstod för vår skull. Han sa det. Han gjorde det.

Gud som lovat att skapa en ny himmel och ny jord, där dem som tror på honom ska få leva i en värld utan sorg, smärta och brist. Han sa det. Han skall göra det.

+Erik >

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved