Lugnet efter ”stormen”

Lugnet efter ”stormen”

Nu har den tinnitus jag hade efter konserten försvunnit och jag är därmed helt återställd efter förr(förra) veckans spektakel. Nu är det jullov och de flesta av barnen har åkt hem för att få fira jul med familj eller släktingar. Detta skapar förstås en känsla av tomhet på BCM eftersom det innan varit full rulle hela dagen.

Vi har möte varje onsdag med ”Girls programme” och denna gången träffades vi ute i slummen. Det går inte att förbereda sig för vad de berättar eller fatta hur deras situation ser ut rent praktiskt. De flesta av mödrarna har ju varit gatubarn och nu försöker de också uppfostra sina barn under tiden de själva är på gatan. Med” På gatan” menas att de tjänar sina pengar på prostitution eller sälja lim och alkohol till gatubarn och på så sätt har de råd att hyra en bostad/rum. Finns det inga kunder så får de sova ute. En av mödrarna och är nu 32 år med två barn och blev själv gatubarn när hon var 11. Hur gärna vill inte hon lämna det livet och få en hållbar och ickekriminell livssituation. Tjejerna hoppas ju förstås på att detta projekt som kyrkan mycket nyligen startat skall hjälpa dem och deras barn från gatan.

Fredrick har gjort sin examen och resultatet får han veta den 28 dec. Men när jag träffade honom direkt efter sista provet var han nöjd och trodde på ett resultat över 400 av 500 möjliga. Jag gav honom ett typiskt kenyanskt halsbandskors i examenspresent så han kommer ihåg vad han åstadkommit och att han skall vara stolt. Lyckats gå från gatubarn med olika missbruk till kanske topp-tio i sin klass med 54 elever.

Nu denna måndag(10-12-2012) fick vi också kommit iväg med barnen i”Preventive programme” och badat på Kivu hotel. Det är mycket små barn som riskerar att hamna på gatan pga. svåra förhållanden hemma. Därför driver BCM ett förebyggande program där de går förskolan på hemmet och sedan får ekonomiskt stöd när de börjar grundskolan. ”Preventing is better than cure ”säger man.

Så jag försökte lära dem grunderna till hur man simmar och lyckades faktiskt få deras uppmärksamhet den första halvtimmen. Lydigt och organiserat gjorde vi simtag i luften, sedan i vattnet. Men som alltid när barn är inblandade ballar allt ur efter ett tag. Så det till sist handlar det istället om att jag skall kasta runt dem i vattnet och leka jage där jag är haj. Det var ju på tok för längesen man körde det!

Allt gött/ Fredrik

 

Simlektion i början innan allt ballar ur..

 

Nöjd Fredrick precis efter sista provet!

2 reaktioner till “Lugnet efter ”stormen””

  1. Haha håller med med om att man allt för sällan kör leka jage där nån är haj;).
    Låter som du har intressanta dagar där nere!

  2. Hej Fredrik! Det gladde mig mycket att du ringde mig på sjukhuset idag. Hoppas verkligen att du blir bra igen. Var noga med allt vad hygien heter. Skönt att du får så bra vård och att du känner dej bättre och bättre för varje dag. Många tacksamhets kramar till dej. Vi älskar dej!! Mamma

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved