Luya!

Hej resebloggen!

Jag har nu varit i Peru i 3 dygn. Känner mig väldigt väl mottagen. Som styrelsemedlem ser jag hur väl våra anställda jobbar med och i detta land. Att ta väl hand om en förstagångsbesökare ser de som en del av sitt uppdrag, vilket jag är mycket tacksam för. Våra missionärer och missionssekreterare är så duktiga. Är stolt och glad över att få vara en del i en organisation med så kompetenta och av Gud välutrustade medarbetare. Gud välsigne er och tack för er uthållighet!

Idag fick jag förmånen att följa Janne till Luya, en liten by ca 3 mil nordost om Chiclayo. På vägen dit fick vi sällskap av Timo, en ung, flitig medarbetare i Guds rike här i nordvästra Peru. Tillsammans fick vi tre göra flera hembesök. Vi delade Guds Ord i de olika husen och vi hade bön och samtal. Att få vara med i denna enkla fältmission var inspirerande och betydelsefullt för mig. Hitills var det nog de mest välsignade timmarna för mig under min tid här. Nära möten med människor i deras hem, i vardagen. En vardag, som skiljer sig så mycket i förhållande till min vardag i Åkarp och Helsingborg. I Luya blir det tydligt märkbara konsekvenser för en hel familj om matkassen faller ur moton (mopedtaxin) och går förlorad. I mitt fall hemma, hade jag åkt tillbaka och handlat om. Men för en mamma i Luya är det inte möjligt, för mynten är räknade och vända på för att räcka till det nödvändigaste.

Vi gjorde sammanlagt fem besök. Tacksamheten är stor och längtan efter Guds ord är påtaglig. En av dem ville bara fortsätta att ställa frågor och dela med sig av sina funderingar om olika skriftställen. Minst lika lärorikt för mig.

Efter Luya, åkte vi hem och fick god lunch, tillagad av vår sommargäst i Sverige, Mariela Bensus. Mariela jobbar hos Smetanas några dagar i veckan.

Kvällen idag ägnades åt samtal med kyrkans ledning och genomgång av missionärernas situation. Även detta mycket lärorikt och givande.

Tack och på återskrivande!

/Henrik Nilsson

 

dav

dav

dav

dav

bty

dav

1 reaktion till “Luya!”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved