Mandasi

Oj vad tiden flyger! Nu har jag och Amanda varit i Kenya i 1,5 månad. Galet. Ibland känns det som vi har varit här i en evighet och ibland känns det bara som en enda lång dag. I alla fall – både jag och Amanda mår bra. Vi försöker hitta goda rutiner och en bra balans mellan vila och arbete. Vi tillbringar mycket tid med barnen: leker, skojar och försöker göra så mycket som möjligt av den tiden vi har här. Sen helt plötsligt hittar ni mig på soffan totalt slut på energi och kraft. Då är det bra att man kan få hälsa på Kerstin Nilsson i Chesinende för att få vila och äta lite rabarberpaj.

Så ja, sen sist har vardagen på Bethesda rullat på med mycket kontakt med barnen och såklart umgänge med pojkarna här. Vi är som en enda stor familj och det är fint. Gemenskapen och deras sätt att ha omsorg om varandra är inspirerande. Sen tog vi oss som sagt till Kerstin förra helgen för att få vila ut. Vi fick se fantastisk natur, vi fick sova, äta, vila och bara va. Precis det vi behövde.

Just idag har varit en härlig dag. Igår köpte nämligen jag och Amanda ingredienser till att göra Mandasis (typ kakor) till ALLA barnen här och personalen. Det är kakor till typ 100 personer. Det slutade med att alla fick cirka 5 var. Alla blev mätta och belåtna på Bethesda idag. Att få ge det till dem blev en stor glädje för oss. Oftast äter barnen det bara på högtider som jul tex. Rose, Kirui, Boseirei, Amanda och jag hjälptes åt med att baka dem under förmiddagen och sen njöt vi resten av dagen av resultatet 🙂

För varje dag som går växer min kärlek för Bethesda, barnen från slummen och alla pojkar.  Kan inte fatta att man är kapabel till att älska så många, att kunna ta in så många i sitt liv. Känner redan att dagen då jag lämnar Kenya kommer vara känslosam på många sätt. Klart jag längtar efter Sverige på många sätt men man kan ju bara inte inte älska de här människorna. Som de har välkomnat oss och visat oss kärlek på så många sätt.

Bilderna: 1. Vanlig kvällsaktivitet – armbrytning. 2. Pojkarna i nya skoluniformer 3. Mandasi skapas för glatta livet 4. Glada och galna Kirui

DSC_0661 DSC_0772 DSC_0798 DSC_08191

4 reaktioner till “Mandasi”

  1. Vi uppskattar Era berättelser SÅ mycket! Tiden i Kenya måste betyda väldigt mycket för Er båda, men ännu mycket mer för pojkarna på Bethesda! Gud välsigne Er var ni än är!

  2. Vi älskar för att Gud älskade oss först. Hämta kraft, kärlek, inspiration från källan och fortsätt sprida till de människor du möter, Malin. Det är så välsignat!
    Hälsa till Amanda och vännerna på Bethesda. Kram på dig!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved