Äta bör man annars dör man… och en händelserik söndag

Äta bör man annars dör man… och en händelserik söndag

”Taxichaufförerna kommer först att fråga var är du ifrån och sedan vad tycker du om maten?” Innan jag skulle fara hit fick jag höra att maten är något väldigt viktigt i Peru. Det skrämde mig en aning faktiskt eftersom jag är rätt så kräsen, men ohh vad god maten kan vara här (inte all såklart, men det mesta)! Deras ris är helt oslagbart. Att laga mat själv är en liten annan historia dock! Det har varit lite jobbigt att ingredienserna jag är van vid ser ut och smakar annorlunda, eller inte ens finns.  Men ”äta bör man, annars dör man”, så mitt projekt för den kommande veckan är att börja laga mer mat och förpassa havregrynsgröten till frukost och börja åka till marknaden för att köpa frukt och grönsaker ibland. Senast till lunch fick jag dock äta äkta god peruansk mat, på söndagarna brukar nämligen en del ungdomar i kyrkan laga mat tillsammans för att sedan umgås.

Denhär söndagen var det först gudstjänst. Sedan hade vi bön i en timme för den som ville. Själv är jag inte så van vid att be så länge, men bönen är ju verkligen en underbar möjlighet vi har fått från Gud. Vi bad både för personliga saker och för kyrkan, 45 minuter ensamma och sedan 15 minuter i grupp. Efter bönen lagade vi mat (jag tvättade potatisen…) och åt den, och sedan hade vi tjejer en planeringsträff eftersom vi tänker starta en kristen ”tjejgrupp”. Mer om det kommer ni säkerligen få höra senare! Efter det blev det Bonanza.

Platsen var som vanligt: Kate och Steffens köksbord, och soffan två trappor upp, ibland är de också med på lunchen och spelen och ibland inte. De är nog de mest gästfria människorna jag lärt känna och krut är det i dem också. Deras hem hör faktiskt ihop med kyrkolokalen, så de delar verkligen med sig av sitt hem! Steffen är min ”kontaktperson/mentor” och också pastor i församlingen här i Las brisas, de kommer dock att flytta snart vilket blir väldigt tråkigt, men ohh vilken välsignelse för alla dem som får ha detta par (eller trio, med Lea deras 7:månaders dotter) hos sig! Och om ni mot förmodan skulle läsa detta Kate och Steffen vill jag be om ursäkt om vi glömde ställa iordning bordet efter oss, men framför allt tacka för ALL kärlek ni visar och för att ni hjälpt mig så mycket.

Återanvänder denna bild för att en var så fin! :)
Återanvänder denna bild för att den var så fin! 🙂

Ha en bra vecka! /Ida G. Peru

 

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved