Medarbetardag på Fridhem

Medarbetardag på Fridhem

En av bilderna ur kvällens föredrag
En av bilderna ur kvällens föredrag

Idag har vi haft medarbetardag på Fridhems missionsgård. Först samlades anställda medarbetare under eftermiddagen och till kvällsmat anslöt ytterligare ett tjugotal ideella medarbetare. En härlig dag med varierat innehåll.

Vi inledde medarbetardagen med bibelstudium över Daniel kapitel 9 och såg hur Daniel leddes från Skriftläsning till bön och fasta, och vidare in i en kombinerad synda- och trosbekännelse. Hur kan vi som arbetar för Guds rike i Sverige idag ta kampen i bön, hur använder vi fastans möjligheter och hur kan vi ställa oss tillsammans med Sveriges folk i en bekännelse inför Herren var frågor vi sökte svar på.

Efter eftermiddags kaffe fortsatte jag med ett föredrag om att ”Arbeta i en idéburen organisation” och Henrik Åström, en av de personalansvariga i ELM Nords styrelse, introducerade oss i coachning som verktyg för medarbetarutveckling.

Henrik Åström delade erfarenheter av coachning.
Henrik Åström delade erfarenheter av coachning.

Vi höll till i konferensrummet i en av Fridhems byggnader och gick sedan över till matsalen för att äta kvällsmat. Dukat till fest med levande ljus och god mat och så småningom dessert. Det är också god personalvård!

Under kvällen talade jag sedan om att arbeta tillsammans styrelser, anställda medarbetare och ideella medarbetare. Särskilt ville jag understryka hur viktiga de ideella medarbetarnas insatser är. Det är en av ELMs allra viktigaste och finaste sidor. Men också ideella medarbetare kan behöva uppmuntran, tydliga direktiv och så vidare.

Jag avslutade med ett ord från Paulus som lite grann vänder på begreppen. I 1 Kor 9:17 står det: Gör jag det frivilligt har jag lön, men gör jag det för att jag måste är det ett förvaltarskap som anförtrotts mig. Vi tänker ofta att anställda och frivilliga är olika kategorier. Men Paulus säger att gör jag något frivilligt, d v s av eget val, då kan jag ju ha lön för det. Men tjänsten för Herren är inte frivillig – för det är Han som gett mig kallelsen, och rustar mig för den. Spännande!

"Det händer ju ingenting", klagar Johan i en övning där Daniel ska "coacha".
”Det händer ju ingenting”, klagar Johan i en övning där Daniel ska försöka ”coacha” Johan att komma vidare med en krånglande kopiator på arbetsplatsen.

Kvällen avslutades med en andakt av Gunnar Andersson som talade om Guds omsorg. Den omsorgen gör att jag lägger mig trygg och tacksam att sova ikväll.

Imorgon ska jag bland annat vara med på ungdomsgruppen här på Fridhem – och på lördag är det temadag om nyplantering och mission i Sverige. Bor du i Västerbotten så missa inte det.

/ErikJA

1 reaktion till “Medarbetardag på Fridhem”

  1. Pingback: Temadag med mera

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved