Medarbetare

I fler än hälften av sina brev i Nya testamentet använder Paulus ordet ”medarbetare”, och dessutom skriver han tre brev direkt riktade till två medarbetare – Timoteus och Titus. Han visar hur viktigt det är med goda medarbetare. Det gällde inte bara för 2000 år sedan, utan också idag. Under mina år som missionär har jag satt oerhört stort värde på dem jag jobbat tillsammans med – och jag har också ansträngt mej för att vara en god medarbetare. (Ni vet: Allt vad du vill att en annan ska göra åt dej…)

Igår och idag har jag förmånen att träffa ett par medarbetare på ELMBV:s expedition i Stockholm: Inger Nyholm och Bengt-Åke Stengård. Det har varit många skratt och glada miner – jag känner mej välkommen i gänget – men också samtal om den sårbara situation ELM befinner sej i. Vi behöver fler medarbetare – kanske mest akut på expeditionssidan och på utlandssidan. Och samtidigt som vi gläds över det fantastisk engagemang som finns runt om i rörelsen, oftast helt på frivillig (=icke-betald) basis, så behövs det ännu mer!

Varför? Inte för att ELM:s administration ska växa. Utan för att fler människor behöver lära känna Jesus.

När jag som lantis (ropar ”ho-ho” i Klarabergstunneln, går vilse på Stureplan och fastnar nästan i dörren till tunnelbanevagnen…) kommer till storstaden kan jag inte låta bli att förundras över alla människor som bor och arbetar här. Och jag funderar på: Hur kan vi nå dem med budskapet om Jesus?

I rummet intill sitter Markus Hector, predikant i Rosenuiskyrkan. Gott att träffa honom också. Det är ett fint arbete Roseniuskyrkan här gör här i sta’n. På många olika sätt försöker de vara en gemenskap på Bibelns grund, med Kristus i centrum, och ett andligt hem mitt i Stockholms innerstad.

/Erik

Ps Och det utlovade blogginlägget som uppföljning till helgen styrelsemöte ska jag återkomma till.

2 reaktioner till “Medarbetare”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved