Mellan säng och toalett

Mellan säng och toalett

Idag har jag gått mellan säng och toalett. Det var ett tag sedan sist men med ojämna mellanrum åker jag på matförgiftning. Det finns gott om bakterier och urdjur i Chiclayo som inte gillar mej. För all del det är ömsesidigt.

Jag gissar att varje jobb innebär att man får en del negativa saker på köpet. Kör man sopor är det lukten, lärarna har kvartsamtalen, vårdbiträden har tunga lyft och missionären har magproblem.

Eftersom jag inte kunnat göra något vettigt idag har jag sett två avsnitt av min favoritserie på DVD. Den handlar om doktorer på en akutmottagning. Ibland realistisk, ibland inte, men ofta underhållande. En av mina favoritdoktorer avslutade ett avsnitt med repliken:

”–Det är inte så lätt att passa in här. Men varje dag som jag går in på egna ben – och inte buren av ambulanssjukvårdare – är jag tacksam. Och varje dag då jag lyckats hjälpa åtminstone en patient går jag tacksam härifrån. Det hände inte idag…”

Ganska bra sagt. Kunde man göra till en livsinställning: Varje morgon jag vaknar och kan gå ur sängen är jag tacksam. Och varje dag jag kunnat hjälpa åtminstone en medmänniska går jag tacksam till sängs på kvällen.

Just idag är jag dock mest tacksam för at jag har både säng och toalett.

/Erik

Ps Hade förresten tänkt lägg ut min Johannes Döparenpredikan som bloggpost inför söndagen, men nu får jag se om jag orkar översäta.

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved