Midsommar i Varmvattnet

Midsommar i Varmvattnet

Det regnade på midsommarafton. Men kanske var det skurar av nåd som Herren lät falla för att minska det svenska midsommarfylleriet? Det må vara hur som helst med den saken, men i Varmvattnet i Västerbotten hade vi en härlig midsommarafton med predikan, grillning, andakt, gofika och många skratt och goda samtal.

Också på midsommardagen och idag fick vi komma samman kring Guds ord. Jag är tacksam över inbjudan att medverka som predikant de här dagarna, och ber att Herren ska välsigna det jag fått förkunna. (Just nu känner jag mig ganska ”tom” efter att fått predika tre dagar i rad, men hoppas kunna återkomma med några tankar från någon av predikningarna.)

Men det har också varit så gott att få höra andras vittnesbörd. Igår var det en liten spontan barnkör som sjöng – härligt. Och idag berättade Sture Bengtsson kort om bön och arbetet i Harrar. Kollektupptagarna fick ta en andra runda under slutsången!

I går fick jag också utan förvarning tolka en hälsning från en etiopisk broder. Han studerar vid Umeå universitet och hade fått kontakt med några ELM:are och följt med till Varmvattnets bönhus. Han bad mig läsa från Jesaja 14:28-31. Det var i alla fall vad jag trodde och läste: ”Gläd er inte, alla ni filisteer…” Etiopierna kikade dock i min Bibel och sa: ”No, no!” Det var betydligt mer trösterika ord från Jesaja 40 han ville dela med oss.

/Erik

3 reaktioner till “Midsommar i Varmvattnet”

 1. Erik!

  Så gott att höra och se från midsommarmötet i Varmvattnet. Må Gud välsigna förkunnelsen av sitt ord, att alla får samlas till det sommarmöte där ingen sol behövs, utan Jesus själv ska lysa som solen.

  Hälsningar från ett, just nu, soligt Skåne!

  David

 2. Roligt att ni har varit i Varmvattnet! Jesaja 40 är ett härligt kapitel. Det skall jag predika över i Falketorp kommande helg!

  Broderlig hälsning

  Johannes L

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved