Min make läser!

Min make läser!

Igår kväll ringde Lucy. Hon är en äldre kvinna från Chiclayos societet som under många år hjälpt först missionen och nu kyrkan på olika sätt, bland annat som ledare i kvinnogrupper och söndagsskola. Hon undrade om vi hade några biblar till salu. – Jovisst, svarade jag, vi har ett par olika modeller. Lucy frågade om inte Maggan kunde ta med en till söndagsskolan i Las Brisas.

Det gjorde Maggan och när hon kom hem berättade hon att Lucy köpt den till en bekant. Under en tid har Lucy träffat en kvinna och läst Bibeln tillsammans med henne. De har dock fått smyga lite med det för kvinnans make är övertygat kommunist och har inte så mycket till övers för kristen tro. Lucys bekant hade dock lånat hem Lucys bibel ett tag för att läsa mer.

Så nu i veckan hade hon ringt Lucy och med viskande röst – för att inte störa sin make – sagt: Lucy, nu läser han själv Bibeln!

Då tyckte Lucy det var dags att de fick sin egen bibel – och att hon fick hem sin. Och så får vi be om ännu ett pingstens under i det hem som nu får en bibel. Helige Ande kom!

/Erik

>

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved