Mina två familjer på samma plats

Mina två familjer på samma plats

Mycket har hänt sen sist och det har varit svårt att hitta tid till att skriva men nu ska ni få hör lite av vad som hänt. Vi firade jul i Chesinende med Kerstin vilket ni antagligen redan vet. Det var speciellt och annorlunda men verkligen intressant, roligt och spännande. Vi firade juldagen i ett kenyanskt hem så då blev det all möjliga sorters traditionell kenyansk julmat vilket är ganska olikt mot ett svenskt julbord.

Dagarna som följde sov jag mycket då jag råkat ut för en amöba. Jag var trött och hade en del magkramp så det var inga toppen dagar direkt men den 29 december var ändå en riktigt bra dag. Då kom nämligen mina föräldrar och mina två systrar. Det kändes både konstigt att de var här i Kenya och samtidigt helt fantastiskt. Att få dela detta land som jag fått upptäcka under fyra månader med dem som står mig närmast är en otrolig förmån. Just nu är vi i Nairobi och ska spendera helgen här.

En annan sak som hänt är att jag kommit tillbaka till Bethesda efter lovet. I söndags tog jag och Julia matato tillbaka till Bethesda för att vara på plats när pojkarna kom tillbaka efter lovet. En av killarna var där eftersom han varit där hela lovet och på måndagen kom ytterligare två. De flesta av killarna kom sen under tisdagen men de sista kom inte förrän torsdag kväll. Det kändes roligt att återigen få träffa min ”kenyanska familj” och känna mig helt hemma. Att samtidigt ha min familj på plats kändes underbart.

Ja det var en liten uppdatering av läget. Förhoppningsvis blir det inte lika långt till mitt nästa blogginlägg då jag snart ska tillbaka till vardagen för våra sex sista veckor på Bethesda innan vi lämnar Kenya.

Ester Birgersson

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved