Mission i Sverige, ÅK-12

Mission i Sverige, ÅK-12

Hela årskonferensen har haft temat Mission; vår passion, och så ägnades fredagen åt internationell mission, lördagen (framför allt kvällen) åt lokal mission och då var det i eftermiddags dags att fokusera på missionslandet Sverige. Eftermiddagsmötet innehöll tre olika moment som berörde temat, och däremellan var det sång. Unison sång, och sång av Olof och Maria Ringdahl.

Först ut var en bokrelease. Vår – initiativ i missionslandet Sverige kom från tryckeriet i fredags. Det är en bok som  dels innehåller några undervisnings artiklar om nyplantering av kristna gemenskaper och dels en rad berättelser om initiativ på olika håll i ELM för att nå nya människor med evangeliet. Från huvudstad och Hannabad, från alphaarbete och bönhusbygge, från språkcafé och vardagsrum. Köp, läs och bli inspirerad.

Foto: Stefan Nyholm

Mission i Sverige är inte möjligt utan att Guds ord förkunnas. I mer än hundra år har vi kallat predikanter, så ELM har kallat ganska många. Men de som kallades under 1900-talets första hälft är inte längre aktiva (på jorden). Det behövs fler som predikar och idag hade vi glädje att be för, välsigna och sända två män som tackat jag på predikantkallelsen: Daniel Borg och Stig Hasselgård. Daniel är med i ELF i Kristianstad, medan Stig är hemma i ELM Ängelholm. Be för dem – och för alla våra predikanter. Sverige behöver Guds ord och behöver förkunnare som kan bära fram evangeliet för vår tid på vår tids språk.

Och slutligen var det tid för just predikan. Jag hade blivit ombedd att hålla en sändningspredikan som årskonferensens avslutning. Med predikotext från Matt 6:33 försökte jag lyfta fram vad Jesus menar är allra viktigast i våra liv och i missionsarbetet. Predikan kan du lyssna till här.

Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.

Så var en härlig konferenshelg över. Tack riktades – med all rätt – till ELM Ängelholm som med gästfrihet och tjänstvillighet öppnade sitt missionshus för oss andra. Och tack riktades till Herren för det goda han givit och ger.

Första helgen i juni nästa år blir det, om Gud vill, årskonferens i Stockholm.

/ErikJA

3 reaktioner till “Mission i Sverige, ÅK-12”

  1. Vi är rikt välsignade! Med glädje och tacksamhet tänker jag tillbaka på denna årskonferens. Bönen stiger upp om att Han ska välsigna sitt Ord för alla som hört det och låta det bära frukt för tid och evighet.

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved