Missionärerna höll möte i Piura igår

Missionärerna höll möte i Piura igår

 

Varje månad håller vi möte i vår missionsorganisation här i Perú som heter MEL, Misión Evangelica Luterana. Igår, tisdag, satte vi oss i bilen, jag och Annis, för att först hämta upp Steffen och sedan Isabel, och sedan köra de 20 milen norrut mot Piura.

Dessa möten ger möjlighet till gemenskap, där vi delar missionärslivet med varandra. Vi dryftar också ärenden som ligger på vårat bord, tex saker som påverkar missionsarbetet och oss missionärer. Genom MEL har vi en möjlighet att föra missionens åsikt och talan på fältet. Vi håller också tät kontakt hemåt, via Rakel och Helene, för det är ju hemma som de stora besluten tas, (i NUM och Styrelsen).

Med på mötet, som vi hade hemma hos Ambrosens, var förstås Christina och Filip, Steffen, samt jag och Annis. Isabel följde med som representant från IELCH. (Christina är kassör och Annis sekreterare).

Igår fick vi möjlighet att ta upp saker som IELCH nyligen beslutat om.  På dagordningen hade jag också satt upp: Hur borde vi stötta och uppmuntra pastorerna och deras familjer, som arbetar utan både lön och försäkring? Vi samtalade om lite pengar som vi gett till utsatta personer. Vi samtalade om att ordna retreat, till uppbyggelse för pastorerna den 23-24 april. Vi samtalade också om vår egen retreat 3-5 maj, då vi ska samla hela missionärsgruppen en sista gång innan den i princip kommer att upplösas…Vår familj åker på hemmavistelse mellan juni till augusti, Steffens familj till Danmark samma tid. När vi återkommer har familjen Ambrosens inte så lång tid kvar av sin tid i Piura.

När jag nu har uppdraget som director (ordförande) i MEL, så känner jag ännu mera att vi i allt är helt beroende av HERRENS hjälp. Det kan var både komplicerat och svårt att både bedriva mission och att vara missionär. Men det är också väldigt spännande och roligt! Jag är tacksam för gårdagen att allt gick bra!

Innan vi avslutade mötet, lunchade vi tillsammans med skolbarnen, Elisabeth och Daniel och volontärerna Learke och Milka, sedan begav vi oss av hemåt, mot Chiclayo.

Kära hälsningar Janne

 

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved