Missionsauktion på Vikbolandet

Missionsauktion på Vikbolandet

Jag sitter i ett rum på Falketorps missionsgård, på Vikbolandet i Östergötland. Har du inte varit här så gör ett besök! Kanske i början av juni nästa år, 2012, då ELMs årsmöte ska hållas här.

Ikväll har det varit julauktion här. Inte så sällan hör man människor säga att om det kom någon helt utifrån, någon utan relation till kyrka eller missionshus, in på någon av våra samlingar så skulle den personen ha svårt att förstå vad som pågick. Ibland kan det nog vara så, ibland inte. Men när det gäller missionsauktioner så kan man verkligen undra vad den som aldrig varit med skulle tänka. 300 spänn för en burk honung. 240 för en limpa bröd. 50 kronor för två tablettaskar.

Missionsauktioner är märkliga tillställningar. En del tänker att de spelat ut sin roll. Man kunde tycka det, men något i formen gör att det fortfarande för många är ett väldigt roligt sätt att stötta missionen – på hemmaplan och ut i världen – samtidigt som man umgås och trivs.

Kvällens auktionsutropare Hans gjorde en lysande insats, medan det i bänkraderna varje gång en textilvara skulle säljas spekulerades om tygkvaliteten lämpade sig bäst för kallmangling, varmmangling eller möjligen ångmangling. Jag köpte en duk som förhoppningsvis är mangelfri.

Imorgon eftermiddag ska jag predika här. Må Herren välsigna.

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved