Möte med ExCom

Idag har Jonny Bjuremo och jag suttit i sammanträde med EELCs (den etiopiska evang-ltuh kyrkans) styrelse, ExCom. Det är ju skönt att det blir några sammanträden även när jag är utomlands – på hemmaplan fyller möten och sammanträden ganska mycket av min tid.

Men det var ett gott och positivt möte. Representanter från fem av kyrkans sex synoder var närvarande tillsammans med president qes Dawit och generelsekreterare qes Endale. Vi gavs tillfälle att berätta om ELM-BVs arbete i Sverige och på andra håll i världen. Särskilt gladde det mig att när jag berättade om satsningen i staden Piura i Nordperu så blev repsonens: ”Var glädjande att ELM vågar satsa. Det ska bli er till välsignelse.” En oro för kyrkan i Sverige uttrycktes också och det är gott att höra hur våra syskon i Etiopien ber för vårt land, vårt folk och kristenheten i Sverige.DSCN3040

Vi fick också höra om kyrkans planer framöver. Man vill ge prioritet åt ”andlig verksamhet”, alltså predikan, gudstjänst, bibelstudier med mera. Samtidigt vill man ta större ansvar för sin egen egendom och egen ekonomi, och därför behöver man arbeta med vilka sidoverksamheter man klarar av och hur de kan bli inkomstbringande.

Efter mötet åt vi middag tillsammans på en resturang i närheten och jag fick prova injera och lammkött – mycket gott.

ELM-Bv har ju inte svenska missionärer på plats, men Fredrik Hector med familj bor och arbetar i södra Etiopien. Just nu befinner de sig i Addis Abeba, och de bjöd över oss på kvällsmat. Så nu sitter jag vid en dator med snabb internetuppkoppling och skriver. Men det är lite ofibt av mig som gäst att sitta vid skärmen, så jag avslutar blogginlägget här.

/ErikJA

Ps Volontärerna Hanna och Hanna mår bra och hälsar till alla bloggläsare att de beklagar att de pga bristande internettillgång har mattats något i sitt bloggande.

1 reaktion till “Möte med ExCom”

  1. Gläder mej över att se vännerna i Etiopien igen och att du också fått träffa dem. Hälsa dem och Gud välsigne er resa i fortsättningen./ Arne

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved