Möte med styrelsen

Möte med styrelsen

Idag, fredag, har vi tre representanter från ELM suttit i möte med indiska BLMs (Bethesda Lutheran Ministries) styrelse. Vi hade avsatt hela dagen, men redan före lunch runt klockan ett kände vi oss ganska klara. Så vi avslutade med bibelläsning och bön, och fick en ledig eftermiddag.

När Rakel, Benedikte och jag efter lunch satt ock snackade över en kopp kaffe (vilket för övrigt inte slår Etiopiens kaffe, och inte heller Zoegas) så konstaterade vi att det är mycket i den indiska kulturen som skiljer sig från vad vi mött och lärt känna i östra Afrika och i Sydamerika. Inte minst gäller det hur länga möten och gudstjänster behöver vara. Vid förmiddagens sammanträde kom alla till tals – vi var tio personer runt bordet – och alla bidrog till samtalet med erfarenheter och idéer. Men det var inte låååånga inlägg, och inte heller så mycket försiktighet för att försäkra sig om att ingen skulle kunna missförstå eller känna si eller så. Tvärtom ganska rakt på sak , öppet och ärligt.

Intrycken från idag bekräftar det från tidigare dagar i veckan. Även ett kort besök i en by, en församling, ett hem verkar uppskattas, och man blir inte förnärmad om inte gästen stannar så länge.

Ett ganska sympatiskt drag i den indiska kulturen om ni frågar mig (och hela resonemanget bygger förstås på att jag inte helt misstolkat signalerna.)

/ErikJA

1 reaktion till “Möte med styrelsen”

  1. Hej! Bara varit en kort period i Etiopien..men har också uppfattat det som du beskriver. Indiska kulturen är fin alltså. Men kaffe är inget att dricka där. Massa sötsliskigt chai eller goda mangolassi är bättre. 🙂 Glad för allt ni får se o uppleva. Ber för er! Blessings!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved