Moveresa 2015 – händelserika dagar

Moveresa 2015 – händelserika dagar

Hej, två händelserika dagar har nu passerat och det har varit mycket intryck att smälta. Igår lämnade vi Nairobi efter en lång nattssömn och påbörjade resan mot Nakuru och Bethesda. På vägen stannade vi på ett barnhem för elefanter för att se när de matades och vi fick där höra deras livshistorier. De verkade ha otroligt bra hand om djuren och såg till att de fick rätt vård samt att de skulle komma tillbaka till det vilda livet så fort de var redo. Det togs mycket bilder och jag kan lova att de var otroligt söta.

Vid 18 tiden anlände vi till Bethesda och fick ett fint välkomnande av pojkarna. De var dock väldigt ledsna över att Malin inte var med (eftersom hon låg sjuk), men det tog inte lång tid innan de vågade närma sig oss. Vi hade kvällsmöte tillsammans med dem och försökte hänga med i de Swahiliska sångerna med hjälp av pojkarna. Efter det fick vi kvällsmat och på menyn stod Ugali, en av deras absolut vanligaste rätter, i Sverige även känt som majsgröt. Personligen var det ingen kulinarisk upplevelse, det var väldigt speciellt, men jag är glad att jag nu har testat i alla fall och pojkarna här verkligen älskar det.

Vi var väldigt trötta så det blev en tidig kväll för oss, vi spelade lite kortspel tillsammans i vårat gästhus och höll en kvällsandakt. Det var ett vädligt bra avslut på en händelserik dag och ett bra tillfälle att samla ihop alla tankar och känslor som kommit under dagen.

Idag har vi varit på barnhemmet hela dagen. Vi har blivit runtvisade och fått en bra bild av organisationen hur de arbetar och vad deras visioner är. Det är fantastiskt att se hur de arbetar och hur kunniga de är inom detta område. Det verkar vara otroligt komplext och kulturen skiljer sig mycket från hemma.

Vi har fått träffa skolbarnen idag också och trots att de inte kan så mycket engelska så var de väldigt nyfikna och framåt. Mot eftermiddagen kom även pojkarna hem och då blev det en hel del lek och mycket fotografering, de älskar att bli fotade och vill gärna fotografera och filma själva.

Det har som sagt varit otroligt mycket intryck senaste dagarna så huvudet och kroppen är ordentligt trötta, trots att jag sov 20 minuter mitt på dagen så är jag trött igen nu vid 21. Jag ser mycket framemot de kommande dagarna, att få bli delaktig i deras vardag och lära känna samtliga bättre. Personlaen är otroligt mån om att vi ska känna oss som hemma och de är väldigt varma och välkomnande.

Godnatt, vi hörs igen senare under resan!

/ Emma Åkesson

1 reaktion till “Moveresa 2015 – händelserika dagar”

  1. Roligt att få följa er här på bloggen! Hoppas verkligen att ni får helt oförglömliga dagar tillsammans med varandra och alla härliga barn!

    Hälsa alla fina resenärer så gött! Kramar! 🙂

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved