Moveresa 2015 – Hejdå Bethesda

Moveresa 2015 – Hejdå Bethesda

Hejhej alla därhemma!

Igår hade vi sista dagen tillsammans med pojkarna. Vi gick tillsammans med dem till deras skola (som de förövrigt var väldigt stolta att visa upp för oss.) Vi blev noga informerade om vilket klassrum som var vems, och vad som var vad. Vid skolan fanns en plan där vi drog igång fotboll och lek som fortsatte tills vi blev trötta och kände att det var dags att bege sig hem till Bethestda igen. Vi umgicks med pojkarna resten av dagen och utnyttjade tiden så bra vi bara kunde. Jag tror vi alla i gruppen insett mer eller mindre under tiden som gått hur fästa vi blivit vid dessa underbara pojkar och att det skulle bli väldigt jobbigt att lämna dem.

Dagen gick och kvällen kom då det var dags för “avtackning” för våran del på pojkarnas aftonbön. Förutom personalen som redan var där så kom även Kissinger dit och höll ett fint tacktal för oss och välkomnade oss hjärtligt tillbaka. Även några av pojkarna ställde sig upp och tackade oss för visiten och önskade oss en säker resa hem. Vi fick även chansen att tacka för oss, så vi sjöng ett par sånger, gjorde ett drama och tackade sedan för den otroligt läringsrika och härliga tiden vi haft tillsammans med pojkarna och den duktiga personalen på Bethestda. Personalen gör verkligen ett fantastiskt jobb och dem ger pojkarna mycket kärlek och omtanke. Vi får be att Gud ger dem fortsatt styrka och framgång i det betydelsefulla jobbet dem gör för att skapa trygghet för gatupojkarna.
Nästa dag vaknade vi upp till en ny dag av nya punkter på schemat. Vi tog ett sista farväl av pojkarna med många kramar. Vissa av pojkarna blev väldigt ledsna och det var rätt tungt att se. Vi kommer sakna dem otroligt mycket, de har satt spår i våra hjärtan som vi aldrig kommer glömma.

När vi vinkat av pojkarna så fortsatte resan mot Nakuru för att delta i två olika gudtjänster. Halva gruppen åkte till Pangani och andra halvan åkte till Kaptemboa. Det är väldigt speciellt att besöka kyrkor från olika kulturer. Det är intressant och givande att få delta i deras sätt att fira en gudtjänst med sånger på swahili och traditioner som dem har som kanske skiljer sig en del från det vi är vana vid hemma.

Efter gudtjänsten så gick vi tillbaka till hotellet. Efter alla intensiva dagar så kände vi nog alla att det var välbehövligt att få vila upp oss innan vi beger oss mot nya äventyr.

Hoppas alla har det bra hemma i Sverige!

Mvh Lydia Lunnergård.

1 reaktion till “Moveresa 2015 – Hejdå Bethesda”

  1. Tack för bloggen Lydia! Ska bli kul att få höra om dina upplevelser när du kommer hem! 🙂 Kramar till hela gruppen

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved