Moveresa 2015 – Söndag på Bethesda

Moveresa 2015 – Söndag på Bethesda

Denna dag började likt de andra på här på Bethesda. Efter god natts sömn vaknade jag av muntert prat och rop från pojkarna utanför. Jag kunde tacksamt konstatera att jag sluppit drabbas av magsjuka under natten, en farhåga som inte riktigt vill lämna mig. Idag var det däremot något särskilt som stod på schemat – Sunday service. Vi i gruppen hade förberett oss för att medverka genom sång på swahili och engelska samt drama. Vi såg med förväntan fram emot vad en Kenyansk gudstjänst kunde innebära. Lokalen för gudstjänsten var förlagd till Bethesdas matsal, tillika samlingssal. Pastor Samwel Langat välkomnade oss och textläsning vidtog följt av en liturgi som jag till viss del kände igen från Sverige. Pojkarna medverkade med sång, vilket verkligen var uppskattat. Pastor Langat höll i en god och klar predikan om Den Helige Andes avgörande uppgift att driva oss till Herren Jesus. Därefter avslutades mötet med unison sång. Undertecknad kunde konstatera att frånvaron av musikintrument ställde krav på hela församlingen att hålla takten genom taktfasta klappar, men sångglädjen var för den skull absolut inte utebliven. Gudstjänsten var en glädje, fint att se att Guds Ord sprids långt utanför Sveriges gränser.

Övriga dagen bestod för min del till stor av att hjälpa till med att tillaga chapati (googla det) i det svenska mått mycket spartanska köksskjulet. Återigen imponeras jag av de små resurser räcker till för att mätta så många munnar och den samarbetsförmåga det ställer på de som arbetar och bor här.

Efter ytterligare en fin dag på Bethesda går jag nu och lägger mig många erfarenheter rikare och med tacksamhet att få ta del av livet på centret. Visserligen trött efter en hel dag i den varma afrikanska solen tillsammans med de livfulla fina barnen, men samtidigt förväntasfull inför de kommande dagarna.

Move-gruppen genom Andreas

3 reaktioner till “Moveresa 2015 – Söndag på Bethesda”

  1. Roligt att höra att pastor Samwel Langat hade gudstjänsten.
    Hälsa honom från mig om ni träffs vid något mer tillfälle.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved