Musikprojekt som kan funka superbra i Sverige också!

Musikprojekt som kan funka superbra i Sverige också!

Just nu pågår ett projekt för att förbättra musiken. Varje måndag i 10 veckor kommer en man från Bolivia för att ge lektioner. Det är inte som vanligt musiklektioner, utan det som man  lär sig ska man också omsätta i praktiken i kyrkan. Det man lär sig ska man också i framtiden lära någon annan. Dessutom har kursen också en andlig aspekt med bön lösning av en bok med hela gruppen.

 

Jättekul med pianolektioner. :)
Jättekul med pianolektioner. 🙂

 

Kursen utgår från ett färdigt material och med en kunnig och pedagogisk ledare så blir det superbra. Det var först 10 stycken som var intresserade av att vara med för att lära sig, eller bli bättre på att: sjunga, trummor, bas, gitarr eller synt. I slutändan blev det dock bara 4 st. Jag fick också vara med även om jag ju inte är en del av musikteamet, men jag jättetacksam för möjligheten. Priset är utifrån det man känner att man kan betala.Så läraren kommer alltså kl. 16.30 och har enskiljda lektioner med var och en i ca timme och kl. 20 på kvällen har vi en stund av bön och reflektion över en kristen bok. (den fjärde personen har han dock lektion med kl.21… så sent hade det kanske inte varit i Sverige)

Igår läste vi om hur Jona fick ödmjuka sig och bli en bättre tjänare när han fick vara i magen på en fisk. Vi läste också om en man som älskade att spela gitarr och tjänade Gud på det sättet, men sedan fick en sjukdom så att han inte kunde göra det mer. Han fick då inse att Gud inte var beroende av just honom för att vara med i lovsångsteamet, men att det är en stor förmån.

Varma hälsningar! /Ida, movevolontär Peru

2 reaktioner till “Musikprojekt som kan funka superbra i Sverige också!”

  1. Fint att höra! ”Näst efter Guds ord är musiken Guds största gåva till mänskligheten” (Luther, fritt citerad)

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved