Några rader från Arequipa

Några rader från Arequipa

Det är regnperiod här i denna del av Peru. Det har kommit en hel del regn och därför har vi också emellanåt problem med internetuppkopplingen i vårat hus. Jag försöker nu få iväg ett livstecken från era utsända i Arequipa.

Jag har mer och mer förstått hur viktigt det är att Evangelium predikas här i Peru. Katolska kyrkan har funnits här i århundraden (vi har fått veta att Arequipa kallas ”det lilla Rom”). Men många peruaner, som med stolthet kallar sig katoliker, har hellre olika helgon eller jungfrun Maria som sin tröst och vägledning, än Jesus. Jesus, som enligt Bibeln är vår enda väg till Gud. Katolikerna har försummat att förkunna evangelium – det är trist! Var gärna med att be att Evangelium, det glada budskapet att vi får ha frid med Gud, utan förtjänst av bara nåd för Jesus skull, blir både predikat och mottaget av många, kära peruaner som är älskade av Gud!

Arvid fyllde 20 i söndags.

Här i Peru uppmärksammas alltid födelsedagar i slutet av gudstjänsterna. På gudstjänsten i söndags sa Pedro att ”exakt idag för 20 år sedan föddes här i Arequipa en kille som fyller år idag…” Henrik och Emma var ju då ute som våra pionjärmissionärer och medan de läste språk här i Arequipa föddes deras förstfödde…

Vi är glada att Arvid nu är tillbaka och hjälper oss! Han följer med barnen till skolan, hjälper till med deras läxor och har också varit med på ungdomsresa och nu senast (de kom hem idag), på skolresa till kusten.

Var gärna med att be för Arvid!

I söndags besökte vi i djurparken här i Arequipa, tillsammans med Arvid och vår klass.

IMG_3655[1]IMG_3660[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvid läser aftonbön. Vet ni vad han läser? ”Fredrik på nya äventyr” som farmor Inga-Lisa Persson har skrivit!

IMG_3593[1]

 

 

 

 

 

 

 

Från Janne  och Annis

IMG_3667[1]

5 reaktioner till “Några rader från Arequipa”

  1. Tack. Vi ska nu fira gudstjänst på en plats som ni är mycket väl förtrogen med. Det är en plats med gula hus och det är snö… 🙂

  2. Jag gläder mej och tackar Gud för att ni är i Peru.Ber för er. Ska strax åka till Strandhem på barnläger.Ett stort uppdrag att får sprida evangeliet om Jesus både i Peru och Sverige. Tänk att jag också får vara med.

  3. Tack kära vänner for all god och intressant läsning. Det är så fint att få följa er där i eran vardag. Gud är god..
    i morg kväll skall vi läsa hälsningen för Omsorgsgruppen. Det kommer de att uppskarra.
    Gud vara med er med sin Nåd och Välsignelse varje dag
    Kära hälsningar till er alla. Inger H i ett snörikt Vännäs

  4. Nej, peruanerna är väl medvetna om att Gud finns, men evangelium är ändå sparsamt utsått där. Här finns en potential. Skördetid snart…?

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved