När nu gästerna åkt….

När nu gästerna åkt….

… är det dags för mig att skriva lite. Igår sa jag hejdå till Erik J Andersson som reste från Eldorets flygplats. Han bör vara i Sverige och hemma nu.
Det har varit en lång period med gäster. November, och även slutet av oktober, dominerades av Strandhems Bibelskolas missionsresa. En resa i tre delar; Bethesda Children Ministry i Nakuru, Chesinende med skolor och lite vila och till sist församlingsarbete i Sondu. Jag är tacksam till Gud för att allt gick bra och att vi inte hade några allvarligare sjukdomsfall.
Sen har våra missionsledare varit här i två veckor. Som så ofta i Kenya blev planerna förändrade och vi fick mera tid tillsammans än vad som ursprungligen var tänkt.
Om ett par dagar kommer volontärerna tillbaka hit efter sin Sambururesa. Och så blir det ytterligare ett avsked när Malin ska åka hem i mitten på nästa vecka.
Jag tänkte just på det här med avsked igår när jag körde från Eldorets flygplats. Att missionärslivet innehåller många avsked. Visserligen är kanske mötena lika många men det är först när man varit tillsammans och lärt känna varandra lite mera som en relation byggts. Och därför blir kanske avskeden mera kännbara än välkomnanden.

Igår i Eldoret sjöng vi ”Si mbali, karibu, tutaimba na sisi huko….” (om en kort liten tid, vi får mötas på himmelens strand).
För min del är det nu några dagar med skrivbordsarbete, ett planeringsmöte, planering för våren och också på det mera personliga planet, förberedelser för julfirande i olika konstellationer.

Fortsatt God Adventstid
önskar Kerstin Nilsson

3 reaktioner till “När nu gästerna åkt….”

  1. Hej Kerstin! Jag vill också tacka dej för allt arbete som du lägger ner på dem vi skickar ner till Kenya. Alla verkar nöjda ,glada och tacksamma för vad de fått vara med om och inte minst för den trygghet som de upplevt för att du varit med. Må Herren vara med dej och välsigna dej.

  2. Malin har varit så tacksam att få komma till dig och uppleva ett hem där man får vila, uppleva lite svenskkänsla med mammaomsorg. Det har gett henne ny kraft! Tack Kerstin!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved