Negativt och positivt

Negativt och positivt

Det är för varmt att ha 30 grader varmt inne klockan nio på kvällen ! Och det hjälper inte mycket att ha öppet även om utetemperaturen är 24 grader för luften står stilla. För att undvika att få in myggen vill jag heller inte ha båda dörrarna öppna.  Nu är bara verandadörren öppen eftersom det bara är den som har myggnät. Så om du undrar så kan jag tala om att jag längtar efter regn! Och tittar man på gräset och träden så tror jag att vi är ganska överens. Idag tänkte jag att det är så torrt att det knappt ens finns skugga att tala om under träden.

Ikväll har vi dock bättre elförsörjning än tidigare. Efter att ett tag ha ringt flera gånger i veckan och dessutom mailat har nu elverkets personal rättat till en del så att spänningen ligger runt 240 V. Tidigare har den varit mera runt 280 och i topparna 300 V. Och den verkar faktiskt stadigare än tidigare. Så heja heja, KPLC! (kenyanska elverket)

Som ett tredje, negativt faktum kan nämnas att  jag råkat på en förkylning men jag hoppas att det ska gå om ganska fort.

Men det finns ju trevligare saker att berätta om. Per-Martin Hjort finns i Kenya och vi besöker tillsammans en del platser. Som ni kan se på Resebloggen så var vi i söndags i Sigowet. Förutom det som Per-Martin skrivit om så sålde jag Biblar. Jag hade på Itierio från ELCKs boklager fått köpa en låda kalenjin-biblar till ett bra pris. Och jag fick sälja sex sådana i söndags plus en swahili-bibel!! Det är väldigt roligt att sälja biblar och att få sälja så många även om informationen inte kommit ut förrän ett par dagar i förväg är härligt. ”Biblarna måste komma ut och bli lästa! De ska inte vara i förrådet.” sa han som ansvarade för att sälja biblarna till mig. Sant!

På fredag är jag inbjuden till ’Graduation’ på Matongo vid Neema Lutheran Colleges. Har inte bestämt om jag ska ta med dit eller ej, vi får väl se. ’Graduation’ är en högtidlig avslutning av studier, främst på högre nivå. Men nuförtiden kan man ibland höra talas om det även vid förskolorna när barnen avslutar förskolan och börjar första klass i grundskolan. ’Graduation’ på Matongo gäller studenter som gått på grundskollärarutbildning och de som avslutat teologiska studier.

På lördag kör vi till Limuru för vår missionärsretreat. Vi ser fram emot några dagars stillhet, Bibelstudier och gemenskap med övriga i missionärsgruppen. Och visst är det svalare i Limuru än här, så jag hoppas också på svalka! Be gärna för oss om välsignade dagar!

Kerstin

 

 

 

1 reaktion till “Negativt och positivt”

  1. Hej!

    Mitt namn är Mathilda Castelius. Jag studerar mitt sista år på Nynäshamns Gymnasium och håller just nu på med ett Gymnasiearbete som handlar om Afrikas fattigdom med inriktning på Kenya.

    Jag undrar därför om du som har varit i Kenya kanske skulle kunna hjälpa mig med att svara på några frågor jag har ang levnadsstandard, miljö mm. Som tex hur det var i Kenya? och sen kanske jämföra hur det skiljer sig från Sverige så som miljö, ekonomi, tillgångar, hur dem lever där nere?

    Jag håller även på med en fotoutställning med temat Kenya, Vore väldigt tacksam ifall du skulle vilja låna ut några bilder till mig? (skriver självklart ditt namn på dem) det vore toppen om du skulle vilja skicka dem till mig. Tacksam för svar,
    Hälsningar Mathilda Castelius

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved