NIR i Köpenhamn

NIR i Köpenhamn

Nordiska Inremissions Rådet (NIR) är en mötesplats för lutherska organisationer som arbetar med mission på hemmaplan i de nordiska länderna. Just nu pågår NIR:s generalsekreterarmöte i Köpenhamn. Det är första gången jag är med.

Första samtalspasset ägnar vi åt att beskriva läget i våra respektive länder. Det är spännande att lyssna till rapporter från Norge – som just nu lever med ett nationellt trauma så nära inpå. Spännande att höra om Island i skuggan av 2008 års bankkris. Om Färöarna – som jag inte vet något om. Och så rapporter från Finland, Danmark och Sverige förstås.

Vi har mycket gemensamt i livet i relation till alltmer liberala stats- eller f.d. statskyrkor, men vi delar också en längtan att nå våra respektive folk med evangeliet om Jesus Kristus.

Nästa pass ska handla om vad vi ser för möjligheter att nå ut och vilka redskap vi har för att missionera i våra respektive länder. Det ska bli ännu mer spännande.

På bilden t.h. syns Göran Stenlund från Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland och Thomas Bjerg Mikkelsen från den danska Indre Misjon.

På gjensyn,

Erik

2 reaktioner till “NIR i Köpenhamn”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved