Nordiskt Inremissionsråd, Reykjavik (4)

Nordiskt Inremissionsråd, Reykjavik (4)

Måndagskväll tänkte jag lagt ut nedanstående blogginlägg. Men Keflavik (Islands största flygplats) gav mig inte någon tjänlig uppkoppling, så därför kommer inlägget lite bakefter:

Sista dagen av NIRs rådsmöte ägnades åt att besöka några sevärda platser på Islands sydvästra hörn. Från Reykjavik gick turen till den plats där man samlades till allting (riksdag) redan för mer än tusen år sedan. Platsen är också mötet mellan Europa och Amerika (eller rättare sagt två kontinentalplattor).

Islands geografi präglas av läget just där dessa plattor möts. Här och var i landskapet bubblar det upp 100-gradigt vatten, och vi besåg också Islands största aktiva gejser och ett mäktigt vattenfall.IMG_0682

På väg tillbaka till huvudstaden stannade vi vid Skálholt, som var Islands första biskopssäte, latinskola, etc. Den nuvarande kyrkan är inte mer än 50 år gammal, men den tionde som legat på samma plats.

Sightseeing alltså. Är det värt tiden? Jo visst. Av flera skäl. Ett är skapelsens skönhet som pekar på Skaparen. Ett annat är alla de goda samtal som bussresa och promenader tillfälle till.

På väg till flygplatsen slog jag så följe med bröder från danska Indremissionen. Vi hann med ett gott bad i vatten från en glaciär, men som tack och lov värmts upp av annat vatten från varma källor. Och nu sitter vi på Keflavik och väntar på vårt natt flyg hem till Kastrup.

/ErikJA

3 reaktioner till “Nordiskt Inremissionsråd, Reykjavik (4)”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved