Nu kommer vi hem, en stund!

Nu kommer vi hem, en stund!

Ty hans verk är vi, skapade i Kristus Jesus till goda gärningar, som Gud har förberett, så att vi skall vandra i dem. Ef 2:10

Det är fint att ett Guds barn får gå in i saker som Gud redan har förberett. Det gav mig själv tröst när vi skulle bryta upp och lämna Sverige för att resa till Peru för snart två år sedan. Nu när det är dags att åka hem på den första hemmavistelsen och jag ser mig tillbaka så kommer det bibelordet för mig igen.

Det känns som vi fått gå in i gärningar som Herren har förberett både i sådant som varit svårt och mer lätt. Vi är oerhört tacksamma att vi fick nåd att åka ut till Chiclayo som missionärer för ELM-BV!

Annis har fått en fin kontakt med flera kvinnor, hon deltar i tre olika kvinnogrupper, i Las Brisas, San Antonio och i Luya. Annis intresse och gåva att arbete med barn kommer till användning särskilt i barnverksamheten i San Antonio och i Luya, både genom att stötta Isabel Gomez och barnledarna och ibland genom att hon undervisar själv på lördagsbibelskolan, söndagsskola, barndagar etc.

Själv sätter jag alltmera pris på nybrottsarbetet i Luya som nu tagit form av en liten församlingsplantering. Efter lång tid av hembesök i byn fick jag vara med om det första dopet, sedan också att ta emot de första medlemmarna. Även om plantan är späd och liten är den levande, vi ser förändring hos de människor som nu gärna hör Guds ord och vill leva efter det. Vi har nu en fast plats och fasta rutiner i den lutherska kyrkan i Luya där vi samlas både till bibelstudium och till gudstjänst. Vi hoppas att vi kan bli flera i församlingen och kanske så småningom hitta egen lokal eller kyrkobyggnad. Vi hoppa få gå in i förberedda gärningar i det också. Jag trivs också väldigt bra med att få vara en del av pastorsrådet och uppmuntra dem i det oerhört viktiga arbetet, både i samtal och i undervisning. Det har varit fint att få en större inblick i IELCHs arbete överhuvudtaget.

Adam har nu slutat nian, Cornelia har lämnat in alla sina uppgifter för sjuan. Filip har haft skola med Ida som snart också åker hem. Vi är så tacksamma att Ida har varit hos oss! Ella gör sin sista dag på sin skola idag. För denna gång.

Det är med stor tacksamhet både till Herren och till er vänner som bett för oss som vi ser tillbaka på vår första period här i Chiclayo. Be gärna för våran resa hem och att vår hemmavistelse blir till välsignelse.

Nu åker vi hem för att vila och träffa våra familjer, släkt och er kära missionsvänner. Vi kommer besöka olika platser och berätta om missionsarbetet och dela Guds ord. Det ser vi fram emot! Sedan hoppas vi få återvända till Peru igen och fortsätta gå in i förberedda gärningar. Det känns väldigt spännande!

Väl mött i Jesu namn!

Kära hälsningar Janne och Annis

9 juni – Vi reser hem

19 juni – Roseniuskyrkan, Stockholm

25 juni – Varmvattnets bönhus, Varmvattnet

26 juni – Missionsgården Fridhem, Vännäs

15  juli – Seminarium på sommarmötet, Strandhems missionsgård, Örkelljunga

19 juli – Seminarium på Breanäs Bibelcamping, Breanäs

20 juli – Kvillebäckens församling, Lyktan, Göteborg

29-31 juli  – Sommarläger Fridhem, Vännäs

6-7 augusti – Silverdalens Evangeliskt Lutherska Församling, Silverdalen

12 augusti – PULS, Strandhem, Örkelljunga

13 augusti – Bibeldagar Åhus missionsgård, Åhus

15 augusti – Vi reser till Peru igen

Några bilder från pingstdagen. Vi åkte hela familjen denna dag till Luya. Vi brukar stanna utanför San Antonio för att hämta upp dem från församlingen som ska med. Filip och Ella passar på att springa av sig lite. Emanuel och Timoteo anländer. Vi åker till Luya, Annis har söndagskola i Tanas hus medan jag predikar under gudstjänsten i Anselmos hus. Det var en välsignad dag där vi kände att Anden var nära. (bilderna från söndagsskolan är från ett annat tillfälle)

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved