Ny termin, nytt läsår

Ny termin, nytt läsår

När man har (eller är) barn i skolåldern är nästan läsårsbegreppet viktigare än årsbegreppet. Man går i tvåan och så efter ett långt härligt sommarlov så går man plötsligt i trean, eller till och med är trea. I morgon börjar mina barn höstterminen 2012. Och familjen ska hitta in i andra rutiner än de sommaren haft.

På jobbet är det också lite av uppstart. Semestern ligger ganska långt bak i tiden för min del. Men eftersom jag har mitt arbetsrum på Strandhems missionsgård har det inte gått obemärkt förbi att ett nytt härligt gäng bibelskoleelever flyttat in.

Terminsstarten märks också på att det är många sammanträden. Det känns som om ”allt” ska i gång igen, även om väldigt mycket aktivitet sker också på somrarna i missionsföreningar, på lägergårdar och förstås på de yttre missionsfälten. I Peru är det ju inte aktuellt med sommarlov förrän i december.

Om knappt en månad ska jag resa till Peru för att möta utsända medarbetare, kyrka och samarbetspartners. Det ska bli spännande att komma tillbaka till Chiclayo! Mer om det kommer nog på bloggen längre fram.

Nu ska jag gräva i inkorgen en stund – det är måndagsmorgon. Också det en uppstartstid!

/ErikJA

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved