Nya erfarenheter

Nya erfarenheter

Jag har just läst blogginlägget från Peru, ”Isn’t it exciting?” och kan verkligen rekommendera det, speciellt om man vill ha en beskrivning av missionärslivet.
Själv är jag i Nairobi, på väg mot Sverige. Planerar att ha semester under juli månad. Idag har jag uträttat lite ärenden och besökt ett hem i utkanten av sta’n. Ofta när jag är här har jag bil, eller också åker jag taxi. Men idag har jag åkt buss och också promenerat. Och då ser man ju lite andra delar av stan. Idag blev det så tydligt att det finns väldigt, väldigt många människor här. Det var fullt på trottoarer, vid busshållplatser, och vid de små försäljningsplatserna där grönsaker och frukt säljs. Vi gick också förbi några olika små kiosker. Det fanns friterad potatis, chapati, grillat kött och gethuvud och inälvor. En bit längre fram stektes en sorts korv som ligger som i en rulle. En som jag gick med sa att folk verkar äta mer och mer ju fler det blir som stannar och äter vid sådana ställen. Jag blev inte väldigt sugen för vägen var dammig och människorna som passerade många och den färdiga maten låg helt öppet.
Bussarna var välfyllda men faktiskt inte överfulla. Det var skönt. Men jag hade väldigt svårt att stå ut med den väldigt höga volymen på musiken i bussen. Killarna som jobbar på bussen är ganska unga. Hur många av dem har hörselproblem? Eller kommer att få det snart?

Den senaste tiden har Kenya drabbats av olika terroristattacker. Många personer har dödats. Den politiska oppositionen vill att regeringen ska samtala med dem om hur man ska lösa problemet med bristande säkerhet. Den sjunde juli är en minnesdag efter demonstrationer 1990. Det har utlysts demonstrationer från oppositionens sida då. BE gärna att det inte blir oroligt. Jag förstod på en idag att det finns en ganska stor oro bland nairobibor att det ska bli våldsamheter.

I juli planeras en HWEC (Helande) workshop på Atemo Bible College. De evangeliststuderande går det sista av sin tvååriga utbildning och får under de sista dagarna vara med om en sådan workshop. Be gärna för det också!

Kerstin N, missionär Kenya

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved