Nya insikter

God fortsättning på det nya året 2015!

Tack för alla hälsningar och all uppmuntran under året som gått! Och för många julhälsningar av olika slag!

Nu sitter jag i min soffa på Chesinende, en del av min uppmärksamhet är på sändningar från BBC där lyssnare samtalar om dagens terrorattack i Paris. Doften av nybakat rågbröd sprider sig i huset och julgranen i hörnan lyser upp så fint.

Förra veckan var det bröllop för några av mina vänner i Kuresoi. Två par i församlingen Mkulima hade bestämt sig för att ha vigsel och få sina äktenskap välsignade i kyrkan. Båda paren har bott tillsammans flera år, överenskommelse har gjorts mellan familjerna redan tidigare. Mycket av det yttre var ungefär som vid ungdomsbröllop med vita brudklänningar, slöjor, blomsterflickor och brudnäbbar. Jag har ibland tyckt detta varit underligt, att man kanske kunde gjort det enklare men fick en tankeställare den här gången.

En av talarna sa till brudparen att de nu startat ett krig med den onde. Att när de nu visar att de vill göra rätt och bli officiellt vigda så är det en som ogillar det. Och så är det säkert. Jag har också hört flera andra som sagt att detta är ett gott exempel för den yngre generationen. Att detta är viktigt för kyrkan. Det är så lätt att kritisera och se saker från sitt eget perspektiv. Och missa att det kan finnas mycket positivt som jag inte ser.

Hellen och George utanför kyrkan after vigseln.
Hellen och George utanför kyrkan efter vigseln.
Bernard och Esther tillsammans med Matthew, best man, till höger.
Bernard och Esther tillsammans med Matthew, best man, till höger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blev en riktig glädjedag, själv fick jag äran att skjutsa mina vänner Hellen och George i deras nyinköpta bil. Många personer från olika delar av pastoratet var engagerat i olika delar av gudstjänsten och festligheterna. Det var så mycket folk att inte alla rymdes inne i kyrkan, många fick sitta utanför.

Tillsammans med brudparet.
Tillsammans med brudparet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ber om Herrens välsignelse över brudparen och deras familjer!

Kerstin N, missionär

1 reaktion till “Nya insikter”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved