Nyheter

15

dec 2020

NUM, ELMs Nämnd för utlandsmission, hade ett extra sammanträde i slutet av november för att diskutera utresa för våra Peru-missionärer. Här är en kort rapport från mötet.

Lisa och Hjalmar Unosson är i Sverige sedan juni och har efter sin sommarledighet arbetat från Sverige. Vårt mål har redan från början varit att de ska återvända så snart omständigheterna tillåter det och den senaste tiden har Peru öppnat upp allt mer. Även om det i dagsläget är oklart hur barnens skolgång kommer att se ut får i alla fall barn röra sig fritt i samhället igen, vilket gör att familjen kan få en mer normal vardag. Vi arbetar för att familjen Unosson ska kunna återvända till Peru i början av februari.

Stefan och Birgitte Olsen fick sin missionärskallelse av ELM i januari och sedan dess har mycket hunnit hända. Familjen Olsen har inte ett hem att komma till i Peru på samma sätt som familjen Unosson, utan ska etablera sig i landet för första gången, vilket gör att situationen är annorlunda för dem. Dessutom har vi redan från börjat varit överens om att vi måste ha en volontär till barnen för att en utresa ska vara möjlig, och den pusselbiten har ännu inte fallit på plats. Utöver det behövs extra tid för att familjen ska hinna göra alla praktiska förberedelser inför utresan. Vi har nu beslutat att skjuta upp utresan från januari till i första hand mars och i andra hand juni.

För båda familjerna är det påfrestande att leva i denna ovisshet. Vi ber om era förböner för dem.

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved