Nyheter

23

aug 2021

Den 9 september åker en skandinavisk delegation till norra Peru. Janne Smetana åker på ett korttidsuppdrag på tre månader till Piura och Chiclayo och tillsammans med honom reser fyra volontärer: Klara Pettersson och Miriam Fridstrand reser som movevolontärer via ELUs ledarutbildning – inriktning utland, Vibeke Ydema, och Sara Agnes Bomholt Sortkär reser för ELM Danmark. Alla fyra volontärer kommer att vara placerade i Chiclayo fram till maj 2022.

I videon nedan kan du höra Miriam och Klara presentera sig själva, och under videon kan du läsa en presentation av dem.

Var med och bär gänget i bön!

 

KLARA PETTERSSON, PERU, sept 2021-maj 2022

Klara Pettersson är född och uppvuxen i Vittsjö. Efter gymnasiet gick hon Strandhems Bibel- och lärjungaskola. Under sommaren 2021 jobbade hon som barnledare för ELM Syd. Hösten 2021 påbörjade Klara ELUs ledarutbildning – inriktning utland och hon befinner sig just nu i Chiclayo i norra Peru som movevolontär. Klara hjälper till på olika sätt i barn och ungdomsverksamheten i den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo samt hjälper till i kyrkans utåtriktade studentarbete.

Vill du kontakta Klara så kan du maila på: move.klara@elmbv.se

 

MIRIAM FRIDSTRAND, PERU, sept 2021-maj 2022

Miriam är född och uppvuxen i Sollentuna. Miriam tog studenten våren 2021 och under sommaren 2021 jobbade hon som kyrkvaktmästare och hjälpte också till på Sollentunas församlings barnkollo. Hösten 2021 påbörjade Miriam ELUs ledarutbildning – inriktning utland och hon befinner sig just nu i Chiclayo i norra Peru som movevolontär. Miriam hjälper till på olika sätt i barn och ungdomsverksamheten i den evangelisk-lutherska kyrkan i Chiclayo samt hjälper till i kyrkans utåtriktade studentarbete.

Vill du kontakta Miriam så kan du maila på: move.miriam@elmbv.se

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved