Nyheter

11

dec 2020

Vikarierande missionssekreterare: Ny i tjänsten – gammal i uppdraget!

Tidigare i höstas informerade ELM om att Jonny Bjuremo kommer att vara tjänstledig under 2021 och i november annonserades tjänsten som vikarierande missionssekreterare. Nu har vi glädjen att meddela att Kerstin Nilsson kommer att gå in i tjänsten från förste januari.

Kerstin har varit ELMs missionär i Kenya sedan tidigt 1990-tal, men sades upp i början på 2020 som en del i besparingsåtgärderna med anledning av ELMs svaga ekonomi. Kerstin är tillbaka i Kenya sedan mitten av oktober och återvänder till Sverige i slutet av februari.

– Jag är glad över att få Kerstin i arbetslaget, säger ELMs missionsledare Daniel Ringdahl. Kerstin har lång och god erfarenhet av ELMs verksamhet och jag ser fram mot att få arbeta med henne under det kommande året!

Kerstin kommer bli en del i det större arbetslaget och arbeta med Nämnden för utlandsmission, samt i nära samarbete med våra utsända i Främre Asien verka för att starta ett freds- och försoningsarbete. Kerstin kommer finnas tillgänglig för information i föreningar och församlingar.

Tack för era förböner!

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved