Och det hände sig vid den tiden

Och det hände sig vid den tiden

Hallå!

Påsken närmar sig med stormsteg och filmen The Passion of the Christ kommer under helgen gå varm i många DVD-spelare världen över. Men här i Etiopien där vi är lite efter har vi precis betat av julevangeliet och förhoppningsvis hinner jag komma till påsk innan min emigration från Afrika. Eftersom etiopisk påsk är sent i april så vill vi hinna dit så det blir en smidig övergång till kyrkoåret. Vi har alltså hunnit med det vi planerade i GT och därför börjat rulla NT som barnen vet betydligt mer om. Det gör att allt blir lite lättare och att sjunga” Jesus kom in” sitter lite bättre på sin plats efteråt.

Min egen påsk har under flera år varit på påskläger i Gällinge, Halland. Men denna gång blev jag bjuden hem till Hanna-karin och Workneh i Addis Abeba för att få fira påskhelgen med dem och andra svenskar(läs vidare för att få veta vilka) Det skall bli roligt. Jag har annars i princip glömt vad som är när numera eftersom allt är senarelagt och ingen etiopier påminner om ens egna  kalender direkt.

Det börjar också dra ihop sig till hemfärd och jag har fått planera hur jag skall avsluta och tacka för mig och för tiden på A.C.Y.M. I Kenya blev det som bekant nudlar, smörgås med jordnötssmör. Men denna gången(Grande Finale) har jag lyckat få hit något så lyxigt som chokladpudding vilket jag skall komplettera med banan och mangosaft(Nobelmiddagen, Släng dig i väggen!). Denna sockerfest har gjorts möjlig via Maria Rubenssons kompis Susanne, som fraktat varor hela vägen från ICA i Ume till mig i Asella. Båda tjejerna har också under veckan varit på besök för att träffa etiopiska kompisar de lärde känna under förra årets ”Asella Sport Camp”.

En annan stor skillnad mellan Kenya och Etiopien under min tid. Här är det svenskar från när och Umeå på besök titt som tätt av olika anledningar. Allt från göra lerblock till att spela UNO.

Glad Påsk// Fredrik

 

Jag har tagit lite bilder åt KIND och då brukar man få avsluta fotosessionen med hela gruppen. Här har ni dem jag fota på förmiddagen.
Jag har tagit lite bilder åt KIND och då brukar man få avsluta fotosessionen med hela gruppen. Här har ni dem jag fota på förmiddagen.
A.C.Y.M proudly presents "The Avengers"
A.C.Y.M proudly presents ”The Avengers”

 

 

2 reaktioner till “Och det hände sig vid den tiden”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved