Omkring Guds Ord (Sverigeresa)

Omkring Guds Ord (Sverigeresa)

VV
Kia spelade till sången i Varmvattnet.

Senaste dygnet har varit intensivt, men härligt. Igår kväll var det möte i Varmvattnets bönhus. Sist jag var där var midsommar 2012. Lika härligt inbäddat som bönhuset då var i sommarens grönska, låg det nu i vintersnön.

I min predikan utgick jag från första kapitlet i Esters bok om ”Mänsklig makt – exemplets makt – oändligt makt”

Ume
Sångare i Kapellet, Umeå

, och efter kaffet tog Anders Österbacka vid och predikade över Jes 11:1-9 och temat ”Han har redan varit här. Han ska komma ig

en.”

På förmiddagen idag var det dags för gudstjänst i Lutherska kapellet i Umeå. En härlig  blandning av människor i salen, god sång och predikan över Luk 1:26-28. Jag hade satt ”Med början i det lilla” som överskrift och lyfte sedan fram Nasaret, Maria, Jesus, du-och-jag och uppdraget.

Med tåg förflyttade jag mig sedan söder ut till Örnsköldsvik där jag blev hämtat och körd till Docksta för predikan. Denna kyliga vinter har man där valt att ha predikan i hemmen, för att slippa ”ta upp kollekt till Eon”.

/ErikJA

Ps Imorgon och fram till fredag håller jag morgonandakter i P1 kl 05,45. Lyssna om du vill.

Docksta
Carlåke hälsar välkommen i Docksta

 

 

 

 

 

2 reaktioner till “Omkring Guds Ord (Sverigeresa)”

  1. Har hört två av andakterna. Ska lyssna ifatt. Tack för andakterna! Tack också för ditt resebloggande. Fortsätt gärna och hälsa mina släktingar om du träffar dem. /Henrik

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved