Omställningar

Dagens missionärsmöte ägnades åt två ting, ja tre om man räknar med äppelpajen! De andra två var dels samtal om avslut och dels en del planering inför den närmaste framtiden. Ett par spännande timmar på vårt tak, där vi har vårt trädgårdsmöblemang, tillsammans med mina kollegor Tina och Maggan, och vår volontär Karin.

Under de närmaste fyra månaderna kommer vi alla fyra flytta till Sverige respektive Danmark. Vi har varit olika lång tid i Peru, men oavsett hur länge man varit ”iväg” så finns det saker att bearbeta.Vi hade hjälp av en kort introduktion till ämnet jag funnit på nätet (samma författare Ronald L Koteskey har skrivit mer om ämnet här). Det vi funderade mest omkring var hur vi själva förändrats och hur allt det vi tror vi känner till i Sverige – både människor, platser och företeelser förändrats.

Det känns väldigt märkligt att tänka att om mindre än ett halvår bor jag åter i Sverige. Jag tänka på det med glädje, när jag tänker på familj och vänner jag längtar efter att få se. Och jag känner sorg, när jag tänker på det vi ska lämna i Chiclayo; människorna och livet här. Och jag kan känna panik, när jag tänker på allt praktiskt som hör flytt till. Packning, avsked, samordning, ankomst, bostadsjakt, osv. Det blir en spännande tid framöver!

Det andra vi ägnade tid åt var planering av en rad saker framöver. På fredag kommer äntligen våra efterlängtade kollegor Elin o Mattias Lindström till Chiclayo! Deras bostad börjar bli klar för inflyttning och sedan ska de fasas in i arbetet. Kul!

Om ett par veckor får vi också besök från Sverige. Vår missionssekreterare Peter Storgaard och NUM-ordfördande Christer Johansson kommer. Vi hoppas på goda möten och samtal, och på att de ska få en god bild av arbetet i Chiclayo.

Och så en del annat…

Allt gott!

/Erik

4 reaktioner till “Omställningar”

  1. Åh vad jag känner igen mig i era tankar o kännslor! Hoppas verkligen allt löser sig så smidigt och bra för er som möjligt! Med glädjen att ta emot Elin o Mattias o det jobbiga med att lämna Chiclayo! Jag ser fram emot att träffa er, känns som en evighets sedan i vissa lägen o ändå så nyss! Allt gott! kram elinore

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved