Öppna ögon uppåt och utåt

Öppna ögon uppåt och utåt

Vi är i Indien. Har träffat den här Moses och några av vännerna här. Givmilda människor. Vackra människor. Syskon.

Det är en utmaning att vara i en kultur som man inte känner. Vad gör man – vad gör man inte? Jag ber att Gud ska ge oss den vishet vi behöver för att kunna vara till mest glädje och välsignelse. Det handlar verkligen om att ha ögon och öron öppna. Både uppåt och utåt.

Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån ska min hjälp komma? Min hjälp kommer från HERREN, som har gjort himmel och jord. Inte skall han låta din fot vackla, inte slumrar han som bevarar dig. Nej, han som bevarar Israel, han slumrar inte, han sover inte. HERREN bevarar dig, HERREN är ditt skydd på din högra sida. Solen skall inte skada dig om dagen, och inte månen om natten. HERREN skall bevara dig från allt ont, han skall bevara din själ. HERREN skall bevara din utgång och din ingång från nu och till evig tid. (Ps 121)

Det är 30-35 grader dagtid. Det blir tufft men härligt. I morgon har vi en dag att komma ifatt oss själva och sen sätter det igång. Tack Gud, för denna möjlighet. Ge oss vishet.

3 reaktioner till “Öppna ögon uppåt och utåt”

  1. Kommer med glädje att följa er blogg här.Och också be för er och de människor ni möter.
    Herren med er i allt.
    Gunnel

  2. Härligt att höra att ni är framme.Gläder mej över att Herren visar oss till nya människor och att ni får gå hans ärenden. Gud välsigne er.Jag är glad för er men också de människor ni träffar. Hälsningar till er alla med Joh. 17:13-23.Lisbeth o Arne

  3. Va var det Gunde sa: Ståpäls!? Just det. Underbart att ni är lyckligt framme och jag ser fram emot att få följa er och vill be för er om vishet, förstånd, uthållighet, frimodighet att förkunna just det evangelium – glädje! Klag 3:22-23/ Stefan och Annemarie

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved