Örnevangelium (ÅM 2012-18)

Örnevangelium (ÅM 2012-18)

Så sent som förra veckan, på pingstdagen predikade jag om vikten av att höra Guds ord på sitt modersmål, och att vi behöver det för att budskapet ska nå ända in. Därför är det stort att Gud talar alla språk, att Guds Ande känner varje hjärtas språk.

Men så för en liten stund sedan satt jag i bänken och upptäckte hur jag njöt av att få lyssna till en predikan på danska. Jag gissar att förklaringen är att jag under några år fick arbeta tillsammans med underbara danska kollegor i Chiclayo.

I eftermiddag var det Per Munch, präst på Bornholm, som predikade. Med utgångspunkt i Jes 40:26-31 ville han predika uppmuntran till trötta kristna syskon. Och Herren gav honom ord att göra så.

”Ingen kan liknas vid Herren Gud”, sa Per, ”han är den som håller allt vatten på jorden i sin hand. När jag döper ett barn kan jag på tre gånger hälla en halv deciliter vatten över barnet. En halv deciliter! Gud håller allt vatten i sin hand.”

Vilken stor Gud, vilken mäktig Gud. Och han möter dig och mig, han tar en trött kristen i hand och går med oss till jobbet, han följer oss i vardagen. De som hoppas på Herren får ny kraft, de lyfter med vingar som örnar (Jes 40:31).

/ErikJA

Per Munch

 

1 reaktion till “Örnevangelium (ÅM 2012-18)”

  1. Tack Signe och Per för att ni kom till vårt årsmöte. Det är härligt att få dela ordet och gemenskapen med er. Väkomna tillbaka.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved