På mitt skrivbord, på mitt hjärta, just nu

På mitt skrivbord, på mitt hjärta, just nu

De senaste veckorna har varit intensiva med mycket arbete och flera resor. Nu tror jag att det ska lugna ner sig något. Och det behöver jag. På mitt skrivbord just nu ligger några viktiga ärenden, som jag ska arbeta med de närmaste veckorna. Det handlar om missionärsrekrytering, om ELMs visionsarbete, om en revidering av Luthers lilla katekes och en del annat. Bra arbetsuppgifter i den bemärkelsen att de är konkreta och viktiga. Men samtidigt svåra just därför att de är viktiga.

Sedan finns det några andra saker jag går och funderar på som ligger på mitt hjärta. Jag skulle vilja skriva något om ELMare och Svenska kyrkan. Och jag funderar på hur jag bäst utvärderar resan till Etiopien jag gjorde i oktober.

En blogg kan användas till mycket. Denna gång använder jag den för att be om förbön: Be för min arbetssituation och mitt arbete; be att Herren leder i arbetet med att rekrytera nya missionärer för tjänst i ELM och att Han leder arbetet med ELMs vision. Be för revideringen av katekesen och att resultatet ska bli en hjälp för många att se och formulera trons innehåll. Be för mina tankar om ELMare och Svenska kyrkan, och likaså för utvärderingen av Etiopienresan.

Tack!

/ErikJA

 

2 reaktioner till “På mitt skrivbord, på mitt hjärta, just nu”

  1. Det är viktiga saker Du håller på med, men det behövs. Jag vill verkligen komma ihåg ditt arbete i bön till Herren – att han leder tankar och ger de rätta orden. Hoppas att många har Dig med på förbönslistan!

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved