Påskhälsning från Chiclayo

Påskhälsning från Chiclayo

Kära vänner,

Vi vill hälsa Er en glad påsk, så här i efterskott, härifrån Chiclayo! Med alla de uppgifter som finns i en familj, barnens liv, skola, en del fritidsaktiviteter och även de uppgifter vi själva har som missionärer, gör att tiden liksom flyger iväg. Vi har det bra och får erfara att ni ber för oss och att Herren är med oss varje dag och varje stund. Nu har vi nyligen fått fira påsk.

På Påskdagen var det sammanlyst gudstjänst till San Antonio. Hösten har börjat sitt intåg här men värmen håller i sig, i söndags var det otroligt varmt i kyrkan. Vi var många samlade, från alla tre församlingarna, till att fira att Herren lever!

För ett par veckor sedan fick fyra personer i Luya ta emot diplom efter att ha genomfört kursen i katekesen. Det har känts väldigt fint att få gå igenom grunden i den kristna tron i Luya. När vi bygger Guds rike så får vi lov att bygga på något fast. På Påskdagen blev tre av dessa, Pedro, Melania och Anselmo, presenterade och mottagna som de första medlemmarna i den lutherska kyrkan i Luya. Det känns väldigt roligt – vi fortsätter med att besöka några andra familjer i Luya, Annis är nu med att varje torsdag att samla kvinnorna till bibelstudium, jag kommer att fortsätta med katekesen för någon som inte avlutat den – men nu har vi äntligen en liten församling i Luya! Vi försöker nu också hitta en egen lokal. Var gärna med att be att vi hittar en bra lokal!

Det är inte stora skaror vi når i Luya men för några så ser vi alltså att Guds ord bär frukt i deras liv. Fortsätt att be för Pedro, för Melania och för Anselmo att de får mogna i sin tro, (de sistnämnda är föräldrar till pojken som blev döpt för en tid sedan). På söndag ska jag börja gå igenom Galaterbrevet i Luya. Ibland blir det inte som planerat när vi kommer till Luya, men då har vi fått be för någon som har det svårt och dela något från Bibeln, utanför manus, och de gångerna har nästan varit särskilt välsignade, just för att vi fick möta dem, med en himmelsk hälsning, just i den situation de var just då. Så ibland är det bra att bli dragen utanför de inplanerade, för att se att det är Guds Ande, inte vi, som leder missionsarbetet.

Kära hälsningar Janne

 

 

1 reaktion till “Påskhälsning från Chiclayo”

  1. Tack för alla positiva brev ni skickar.

    Kristus är uppstånden. Ja, han är sannerligen uppstånden. Halleluja!

    Önskar er Guds välsignelse.

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved