Påskläger på helig mark

Påskläger på helig mark

För några dagar sedan reste 17 förväntansfulla resenärer, från Norrbotten i norr till Skåne i söder, till Främre Asien för att få fira påsk här. Vi bor i en stor stad på ett trevligt hotell. I hotellets källare finns ett konferensrum där vi har undervisning på förmiddagarna och på kvällarna. På eftermiddagarna åker vi ut på utflykter för att uppleva landet och kulturen samt för att se och förstå hur religionen tar sig i uttryck i detta land.

I går förmiddag fick vi undervisning om hur det ser ut för de fåtalet kristna som finns i landet och blev inspirerade över vad Gud gör i detta land. På eftermiddagen fick vi besöka olika gamla vackra kyrkor, där det också finns viss verksamhet än idag. Vi fick också ägna tid att be för de kristna i landet och för att fler ska få lära känna Jesus. I en av kyrkorna stämde vi spontant in i en härlig lovsång och mina ögon tårades när de mäktiga orden ekade i den vackra kyrkan: ”Ropa till Gud över hela vår jord, stiger en hyllning en hymn utan ord. Berg faller ner, havets vågor bryts, när vi hör HERRENS namn. Din kärlek och glädje nu fyller min själ. Min sång går till honom som gjort allting väl. Inget kan mätas med löftet jag har i dig.”

På kvällen fick vi undervisning om olika bibliska personer som bott och verkat i dessa delar av världen. Vi står på helig mark. Lägrets huvudtalare, Sven Hammarberg, fick lyfta fram hur dessa personers liv och tjänst kan få inspirera och utmana oss idag på ett personligt plan.

Vi har en spännande vecka framför oss och vi ska blogga en del under veckan så att ni kan följ oss på vår resa. Tack för att ni följer oss i bön.

Rakel Smetana

1 reaktion till “Påskläger på helig mark”

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

© 2021 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved