Pastorerna till Ecuador och Rosenius till Luya

Pastorerna till Ecuador och Rosenius till Luya

Jag är glad för att jag igår fick förmånen, att på samma gång, träffa trion, Harold, Merci och Pepe för att vinka av dem när de skulle åka till Ecuador. Dessa tre pastorer har en viktig uppgift att leda kyrkan i Chiclayo/Piura. Tidigare var de samlade omkring missionsarbetet men har sedan blivit skingrade bla åkte Pepe ner till Arequipa för att studera teologi på SETELA. Men han var nu tillbaka för att göra denna resa och tillsammans besöka en luthersk kyrka i Ecuador. Jag hoppas att denna resa ska vara till välsignelse för dem själva och för det viktiga missionsarbetet i kyrkan här!

 

Men det innebar att Merci inte kunde följa med till Luya idag, torsdag. Istället fick jag besöka några familjer tillsammans med Julia. Julia är verkligen en järnlady i San Antonio, 75 som hon är med härlig energi och värme. Idag följde också en riktig gamling med ut till Luya, nämligen Rosenius. Jag har av bokhandlare/bokspridare Gunilla Staxäng från Vännäs fått hela dagbetraktelsen på spanska som wordfiler (vad bra!). Jag valde idag att dela ut betraktelsen från 31 mars. Tid och kultur i 1850-talets Sverige var en helt annan då än det är idag i 2010-talets Perú, men det är häftigt om det ändå fungerar! Rosenius dagbetraktelse passar sig annars bäst, tycker jag, om man själv läser den i lugn och ro. I Sverige och norden finns en rik kristen evangelisk-luthersk väckelsetradition att ösa ur. Det ska vi vara tacksamma för. Perú har förhållandevis en kort tid av god evangelisk kristendom i landet.

DSC00210

Vid detta runda bord, under basttaket – samlas vi alltid innan vi beger oss ut i Luya. Vid detta bort hålls också gudstjänst varje söndag.

Tack för att Du ber för missionsarbetet både i Luya och i Chiclayo/Piura!

Era utsända genom Janne

1 reaktion till “Pastorerna till Ecuador och Rosenius till Luya”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved