Peru – att bo tillsammans

Peru – att bo tillsammans

Hej allihopa! Här i Piura bor jag tillsammans med två danska tjejer och det är första gången min boendesituation ser ut så. Efter att ha levt själv i en etta utan kompisar i närheten så välkomnade jag verkligen att få sällskap här! Vi har våra egna rum så det finns definitivt möjlighet att dra sig undan, vilket vi alla tre har behov av. Men det är så härligt att få spontana samtal i köket, fråga om någon vill se en film, dela på mat eller ha sällskap till affären.

Mina och Rebekkas blå plättar

Samtidigt har det uppstått en del oenigheter, till exempel kring städning (såklart). Men vi har löst konflikter på ett bra sätt och är ärliga med varandra kring hur vi tänker kring vårt hem och vår gemenskap. Och vi är noga med att respektera varandra och visa förståelse för hur vi fungerar som personer. Vi ger varandra utrymme och omtanke.

När man vill sitta ihop, men ändå inte vara social

Det här mötte mig när jag kom in i köket häromdagen. Vi har alla uttömmande och sociala arbetsuppgifter, så att få komma hem och kunna umgås i tysthet med sin egna musik/tv-program är något vi alla uppskattar.

Jag har älskat att bo med andra och ser fram emot att flytta hem till mina föräldrar några månader när jag kommer till Sverige.

Anna Nord, volontär

Lämna din kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved