Peru – en helg vid havet

Peru – en helg vid havet

Hej allihopa! Nu har jag och familjen Ekström kommit hem från en helg i Colán. Vi spenderade en natt på hotell med intentionen att få ett miljöombyte och bara ta det lugnt. Eftersom det är lågsäsong just nu var det knappt något folk där, vilket var väldigt skönt! Vi bodde i en bungalow precis vid stranden och hade utsikt över havet. På natten kunde jag ligga och lyssna på vågorna. Otroligt mysigt!

På lördagen hängde vi en del i poolen. Jag och Thea hade bland annat en livräddningslektion. Vi passade på att checka av det från innehållet i ”Idrott och hälsa åk 7”. Därefter badade jag och Håkan i havet. Den här gången väntade vi tills eftermiddagen då tidvattnet stigit och risken för rock-attacker är mindre. Det kändes viktigt att våga gå i vattnet igen. Dock blev jag på nytt chockad över hur salt det är här i jämförelse med Sverige.

Salt och kallt i Stilla havet

Vi åt en god middag, hade andakt och delade på två dubbelsängar. Efter en natt med ganska lite sömn och en del dragande fram och tillbaka med täcket var det härligt att få ligga hela förmiddagen i en solstol och vila. Vistelsen avslutades med en lunch och sedan bar det hemåt.

”Saltado lomo”, utan lomo

Hem. Det är precis vad det känns som när jag stiger in i lägenheten. Så tacksam att jag får uppleva det här.

Anna Nord, volontär 

1 reaktion till “Peru – en helg vid havet”

Lämna din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2019 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved